Izbori 2024

Direktno.rs

05. 03. 2024. 11:09 3

POKS: Imenovati i predstavnike opozicije u Radnu grupu za unapređenje izbornih uslova

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) insistira da Vlada Srbije što pre u Radnu grupu za realizaciju preporuka ODIHR imenuje i predstavnike opozicije, a ne samo vlasti što je sada slučaj.

- Očekivati od ovog sastava radne grupe na čelu sa Nebojšom Stefanovićem da će istinski raditi na realizaciji preporuka ODIHR za sprečavanje izborne krađe, isto je kao očekivati od koze da će sačuvati kupus. Radna grupa Vlade Srbije za saradnju sa OEBS je u ovom sastavu osnovana pre četiri godine, bez predstavnika opozicije i skoro ništa nije uradila na realizaciji preporuka iz prethodnih izveštaja o izbornom nepravilnostima i zato nije za očekivati da će u ovako kratkom roku do sledećih izbora učiniti mnogo više. Zahtevamo da se opoziciji hitno omogući učešće u ovom radnom telu - izjavio je predsednik POKS Vojislav Mihailović.

- Ovo bi mogao biti prvi korak u normalizaciji odnosa između vlasti i opozicije u našem društvu i poslednji pokušaj da imamo fer i demokratske izbore, kao što što postoje u drugim državama. Ukoliko vlast odbije ovaj predlog, biće jasno da se sprema da ponovi izbornu krađu za koju se uverio čitav svet da je postojala. U tom slučaju, jasno je da opozicija neće dozvoliti održavanje farse od izbora u Beogradu i drugim gradovima - ističe Mihailović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati