Izbori 2024

Direktno.rs

29. 02. 2024. 17:15 1

Brnabić navikla na reči "krađa, pljačka, izdaja", pa zato tumači izveštaj ODIHR kao pozitivan

"Naviknuta na radikalski rečnik koji podrazumeva termine "krađa, pljačka, izdaja", Ana Brnabić tumači izveštaj ODIHR-a kao povoljan po vlast jer ne koristi ove termine i time građane Srbije uvodi još dublje u paralelnu realnost koju režira Vučić i Srpska napredna stranka. Ne mogu da ne uporedim sve to sa događajem u Severnoj Koreji kada su građani na ulici slavili pobedu na Svetskom prvenstvu na kome u realnosti nisu ni učestvovali", istakla je Irena Živković, narodna poslanica Stranke slobode i pravde i predsednica borskog odbora SSP, a čiju izjavu prenosimo u celosti.

"Govoreći civilizovanim, a ne radikalskim rečnikom, izveštaj ODIHR-a a navodi organizovanu migraciju birača, falširan birački spisak, kupovinu glasova, pritisak na zaposlene u javnom sektoru, medije u funkciji vladajuće stranke, ali to za Anu Brnabić, u njihovom paralelnom univerzumu, znači da je, citiram, "stavljena tačka na priču o krađi izbora". Nije to tačka, gospođo Brnabić, nego uzvičnik koji upozorava da će zbog bezočne krađe slobodne volje građana trpeti sami građani još više nego trenutno, živeći u zemlji u kojoj su suspendovani i zakoni i institucije.

Vi, gospođo, čak kažete i: "Srbija je velika demokratija i primer kako bi trebalo sprovoditi izbore", a sve to u trenutku kada i Freedom house navodi da je Srbija lider u regionu u padu građanskih sloboda.

Verujem da neki broj vaših birača veruje u neistine koje iznosite, a usled dezinformisanosti preko zarobljenih medija, ali većinska Srbija, za razliku od Vas, "ume da razume" šta se dešava. A dešava se da Evropa neće moći da ignoriše to što su izborne nepravilnosti, ili kako Vi volite da kažete "krađa", po prvi put i dokumentovane, što će svakako dovesti do međunarodne istrage koje se bojite", zaključila je Irena Živković, narodna poslanica Stranke slobode i pravde i predsednica GrO SSP Bor.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati