Izbori 2024

Direktno.rs

28. 02. 2024. 13:24 2

Tepić: Brnabić pokušala da podmetne predstavu "U cara Trajana kozje uši"

Ono što je premijerka u tehničkoj Vladi, Ana Brnabić, pokušala da podmetne tokom svoje konferencije za novinare u 10 sati, jeste ono što bih ja nazvala predstavom koja se zove “U cara Trajana kozje uši”. Svi znaju šta se desilo, sve misije su zapisale šta se desilo, svi dokazi postoje o tome šta se desilo, a to se zove izborna krađa, samo niko ne sme caru koji je go to da kaže - izjavila je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić na današnjoj konferenciji za medije.

- Konačni izveštaj ODIHR-a je defintivno potvrdio sve ono na šta je Srbija protiv nasilja, naša koalicija, ukazivala čak i u predizbornoj fazi, i tokom same kampanje, naravno, i tokom izbornog dana 17. Decembra na izborima u Srbiji. Dokazala je i ono što su tvrdili izveštaji domaćih posmatračkih misija, to je misija CRTE, zatim civilnog sektora i mnogobrojni građani, koji i do dan danas dokazuju čemu su svedočili ili na koji način su možda pokušani da budu umešani u izbornu krađu - rekla je Tepić.

Ona je naglasila da ovim izveštajem stavljena tačka na potvrdu da su izbori u Srbiji pokradeni.

- Sve ono na šta smo ukazivali se decidno beleži u ovom izveštaju, a to je: organizovana migracija i prevoz birača da bi glasali, izuzetno problematičan birački spisak, narušeno poverenje u birački spisak,ono što bismo rekli "falš" birački spisak, dominacija predsednika Republike, favorizovanje vlasti i državnih zvaničnika na televizijama i kod emitera sa nacionalnom frekvencijom, kupovina glasača, glasanje bez ličnih dokumenata, takođe i ogroman pritisak na zaposlene u javnom sektoru. O nejednakim uslovima, medijskim, da ne govorim - objašnjava Tepić.

Dodaje da je misija ODIHR-a ekspertska misija. Nije politička misija, oni koriste birokratski jezik, potpuno drugačiji nego jezik koji važi u političkom diskursu, naglasila je.

- Kada vam neko kaže: Izbori su se dogodili ili spoveli u nejednakim uslovima, u neravnopravnim uslovima, u uslovima u kojima je favorizovan jedan čovek, jedna stranka, jedna struktura, sa agresivnom kampanjom, polarizacijom društva, govorom mržnje, vređanjem političkih oponenata, ali i novinara koji nisu prorežimski. To se zove nejednaki, nedemokratski i neslobodni izbori.

- I sve ovo ostalo, svi ovi performativni nastupi kojim će i Ana Brnabić i sve njene kolege pokušati da minimalizuju ono što piše u ODIHR-ovom izveštaju, ja vas molim, pročitajte i svako ko pročita - razumeće. Izgleda samo Ana Brnabić i Aleksandar Vučić ništa ne razumeju.Ne znam da i je to funkcionalna nepismenost, ne znam da li im treba neki tumač za jezik normalne, pristojne politike, jer njega očigledno ne razumeju. Razumeju samo uvrede, laži, svađe, manipulisanje, diskreditaciju bilo koje kritike - zaključila je ona.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati