Izbori 2024

Direktno.rs

06. 02. 2024. 13:42 0

Srbija protiv nasilja: Odlučnom akcijom smo prekinuli sednicu, izbornu krađu video ceo svet

"Danas smo odlučnom akcijom svih narodnih poslanika opozicije uspeli da prekinemo sednicu Narodne skupštine, a SNS je morao na neodređeno da je odloži, odnosno nije uspeo izbor predsednika Narodne skupštine i drugih funkcija koje se biraju na konstitutivnoj sednici", navodi se u saopštenju koalicije "Srbija protiv nasilja", koje prenosimo u celosti.

"Podsećamo da je "Srbija protiv nasilja" prethodno zahtevala da se sednica odloži kako bi bila održana nakon usvajanja rezolucije Evropskog parlamenta o izbornoj krađi u Srbiji, o čemu su već eksplicitno govorili svi domaći i međunarodni posmatrači. Izbornu krađu je video ceo svet, pa ne čudi što konstitutivnoj sednici nije prisustvovao niko iz diplomatskog kora, što je inače uobičajeno, a Vučiću niko od članica Evropske unije nije čestitao na izbornoj pobedi.

Narodni poslanici i poslanice opozicije odbili su da zakletvu polažu zajedno sa poslanicima vlasti koji su mandate uzurpirali kršenjem zakona i krađom izbora. Zato smo zakletvu položili građanima, u holu Narodne skupštine pred medijima.

Sednica je održana u izuzetno napetoj atmosferi, a prethodili su joj policijski pretresi zgrade, kontrola automobila antidiverzantskom opremom, zagledanje u torbe i džepove, svlačenje kaputa, i drugim pritiscima na poslanike opozicije. U sali je bio ceo kordon policije koji je okružio poslanike opozicije i sprečavao kretanje. Policija koja obezbeđuje objekat i koja je vršila pretrese opozicionih poslanika, na sednici je učestvovala u organizaciji performansa Srpske napredne stranke koji se odvijao na balkonu.

Srpska napredna stranka danima je medijima govorila kako će opozicija bombama napasti skupštinu, zapaliti zgradu, vršiti nasilje, što je apsolutna neistina, ali ipak smo uspeli u nenasilnom otporu i nameri da se sednica prekine i ne dozvoli da se preko izborne krađe pređe", zaključuje se u saopštenju koalicije "Srbija protiv nasilja".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati