Izbori 2024

Direktno.rs [ Izvor: Nova.rs ]

02. 02. 2024. 14:28 83

"Možda su oni nekad krali na izborima, mi nismo - nikada"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i pravi lider naprednjaka rekao je danas kako su izbori 17. decembra bili "najčistiji" i kako "oni nikad ne bi krali glasove", te da nema vremena da se bavi medijima i tekstovima koji izlaze (ha!).

- Nemam vremena za gubljenje da čitam gluposti i laži, ali moja obaveza kao predsednika Srbije je da odgovorim na svako pitanje. Kažu stiglo je na naplatu Banjska i pokradeni izbori. Komplikovanija je oko Banjske. Što se tiče pokradenih izbora, možda su oni nekad krali na izborima, a mi nismo nikada. Poslednji izbori su bili najčistiji izbori u istoriji višestranačja u Srbiji - rekao je između ostalog Vučić i nastavio:

- Svi u Evropi i svetu znaju da nije bilo nikakvih pokradenih izbora. Ima nekih albanskih lobista koji vode tu kampanju protiv Srbije, reč je o čistom geopolitičkom pristupu… Ko je za nezavisno Kosovo uvek će da mrzi Vučića, a da hvali njegove protivnike, bez izuzetka. Svi koji su podržavaoci Aljbina Kurtija i nezavisnog Kosova učestvuju u toj kampanji, slovima i brojevima - niko više. Sve je to sasvim jasno, ali opet molim Vladu Srbije prihvati sve predloge i preporuke ODIHR i njihov monitoring za sledeće izbore. Mislim da je to važno za napredak demokratije u Srbiji - rekao je Vučić.

Osvrnuvši se na slučaj "Banjska", predsednik je rekao da je istraga u toku i da će uskoro izaći sa optužnim predlozima.

- Kažete da je stigla na naplatu Banjska? Kome je stigla? To govori neko ko pledira da sebe nazove srpskim medijem ili srpskim političarima, ljudima koji bi da štite srpske interese? Nije Banjska pala s neba, Banjska je bila otpor srpskog naroda i ljudi koji žive na severu KiM, za razliku od policajaca koji su došlo da ih hladnokrvno likvidiraju… Neki od njih su bili poreklom sa KiM, a neki nisu, pa se zato i dalje kriju činjenice o samo slučaju Banjska. Čudno je da mi znamo više nego predstavnici Albanaca i međunarodne zajednice. Upravo zato što je bilo Albanaca iz nekih drugih delova sveta koji su učestvovali u toj akciji i nekih drugih lica iz nekih drugih delova sveta.

Vučić je potom izneo još jednom svoju interpretaciju događaja u Banjskoj, a zatim krenuo u obračun sa medijima.

- Koliko morate da mrzite svoju zemlju?! Koliko morate da mrzite svoj narod da se radujete međunarodnim političkim posledicama po svoju zemlju, a koju je Banjska donela. Kakav ste vi to čovek kad mrzite svoju zemlju? Ako nećete da im pomognete čak i kad je teško. Šta je trebalo? Da Srbija udari po njima? Izvučem svoju zadnjicu i da kažem da nisam njima predsednik? Neću da idem protiv njih. Kako to da se radujem svakako ne lakim političkim posledicama po nas zbog Banjske? Najteže noći u profesionalnom smislu sam imao zbog Banjske? Jeste srećni zbog toga? Je l’ se radujete zbog toga? Ima i takvih kretena - rekao je Vučić.

Govoreći o sastanku sa Kvintom, Vučić je rekao da je on bio "dobar i težak".

- Mislim da svi dele naše stavove po pitanju dinara. Posebno sam bio iznenađen relativno korektnim stavom Amerikanaca na tom susretu, što možete da vidite iz njihovih saopštenja. A da li tu ima nekih koji će to da kažu, verbalno ili u nekom saopštenju da prikažu i pokažu, a da suštinski će da kažu: "Samo ti teraj i nastavi dalje"... Mi ćemo da se borimo i da pokažemo koliko nisu u pravu. Sve su promašili, nikad niko nije pominjao izbore. Pojma nemaju, oni žive neki svoj život imaju svoju neku agendu.. Oni imaju svoj balon i mehur iz kog ne mogu da izađu - rekao je Vučić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 83

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati