Izbori 2024

Direktno.rs

20. 01. 2024. 10:49 8

ProGlas osuđuje napade na Crtu!

ProGlas najoštrije osuđuje napade Aleksandra Vučića i drugih glasnogovornika njegovog režima na Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA).

Reč je o organizaciji civilnog društva koja je više od dvadeset godina posvećena razvoju demokratske kulture i koja je odigrala ključnu ulogu u prikupljanju dokaza o tome kako je režim varao na izborima održanim 17. decembra 2023. godine.

Nemamo nikakve sumnje da ovi režimski napadi imaju za cilj da delegitimizuju, zastraše i ućutkaju ovu organizaciju samo zbog toga što se odvažila da razotkrije izbornu prevaru čije su razmere bez presedana od početka demokratskih promena u Srbiji.

Zbog toga i pružamo punu podršku Crti, ali i svim drugim hrabrim organizacijama i časnim pojedincima koji su doprineli tome da se činjenice o ovoj izbornoj prevari dokumentuju, analiziraju i saopšte domaćoj i međunarodnoj javnosti.

Već smo rekli da ne pristajemo na izbornu prevaru. Sada poručujemo da nećemo pristati ni na ove očigledne pokušaje režima da ukloni kako dokaze tako i svedoke rušenja samih temelja demokratije u Srbiji!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati