Izbori 2024

Direktno.rs

17. 01. 2024. 14:04 0

Tepić: Glavni lopovluk se odvijao pre izbornog dana

Mi ćemo se boriti za ono u šta verujemo do kraja i koliko god bilo kritika, sumnje i neverice. Mislim da je sva ova borba vredela svih ovih godina i to se vidi po rezultatu i to ako imate u vidu da je opoziciji ukradena pobeda u Beogradu kriminalnim inženjeringom i malverzacijama sa biračkim spiskom, ako imate u vidu da je koalicija “Srbija protiv nasilja” čiji smo nosioci bili Miroslav Aleksić i ja osvojila gotovo 24% na ovim izborima koliko je SNS imao 2012. godine kada je ponela vlast u Srbiji i da je ova koalicija osvojila 200 hiljada glasova više nego u prethodnom ciklusu pre godinu i po dana i da su ti pomaci bar za nas vredni svakog truda i svake žrtve - izjavila je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić gostujući na televiziji N1 na temu štrajka glađu.

Tepić je rekla da je sve to imalo smisla i da je vredelo upravo jer će današnji dan proći u znaku rasprave u Evropskom parlamentu, a u 13 sati treba da počne segment rasprave u okviru kog će nešto kasnije posle podne da se raspravlja o krađi izbora u Srbiji.

- To jeste bila glavna misija moje odluke da stupim u štrajk i potom koleginice Jelene, Danijele, Željka, Branka da se u tome pridruže, da bi međunardna i svetska javnost čula šta se dešava u Srbiji.

Rekla je da je to alat kada nažalost morate da se obraćate nekom drugom zato što institucije u vašoj zemlji ne funkcionišu.

- To je sramota za ovu zemlju, odnosno za vlast ove zemlje koja je uzurpirala i unakazila sve institucije i načinila od njih saučesnike u ovoj izbornoj krađi. I policiju i tužilaštvo, odnosno MUP, kao i Ministrastvo državne uprave i lokalne samouprave. To je organizovani kriminal kako se sve to pripremalo. Uspeli smo u tome da se ono kako se u Srbiji živi i bira, odnosno ne bira se nego se samo beleži ono što su Vučić i SNS unapred projektovali u izbornom danu. Jako je važno što smo uspeli da objasnimo posmatračima iz ODHIR-ove misije i kolegama iz Evropskog parlamenta da je ovde sistemska krađa ozbiljnija jer se ona ne dešava samo u izbornom danu i na biračkom mestu kako pokušavaju da minimalizuju ceo ovaj kriminal i Vučić i Brnabić i Vučević i Glišić i svi koji se dohvate mikrofona u SNS-u. Glavni lopovluk se odvija pre izbornog dana.

- Želimo da promenimo praksu da imate samo pravo da se kandidujete, da budete birani, da budete nešto, a onda kada treba da podneste odgovornost kada krene po zlu, onda svi su krivi i nije baš moja krivica - to mora da se promeni. Smatrala sam da i kada krene po zlu treba da se zna ko nosi odgovornost više nego bilo ko drugi jer ja ne mogu očekivati da će sutra bilo koji glasač ili kontrolor da ponovo da sve od sebe kao što su dali na ovim izborima ako ja svojim primerom nisam bila dostojna toga - zaključila je Tepić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati