Izbori 2024

Direktno.rs

14. 12. 2023. 07:00 3

Skup ProGlasa danas u Beogradu: Govore Kojo i Bodiroga!

ProGlas je do sada održao 17 tribina širom Srbije, na kojima je okupio desetine hiljada ljudi. Obišla je ova inicijativa celu državu, mnogi su čuli stavove i ciljeve, a sada će sve to čuti u Beograđani. A njima će se, između ostalih, obratiti i proslavljeni košarkaš Dejan Bodiroga i glumac Nikola Kojo. I ova dva imena su nešto što i te kako boli vlast, koji se posle veličanstvenih tribina u Nišu i Šapcu opravdano boji velikih ličnosti koje žele promenu vlasti.

Nešto više od mesec dana je prošlo otkako je ProGlas počeo svoju borbu sa namerom da pozove što veći broj građana da izađe na izbore u nedelju i tako iskoristi svoje građansko pravo. 

Rastao je od tada broj potpisnika, pa sada imamo više od 180.000 ljudi koji su stali iza inicijative, a među njima su i velika imena. Našli su se tu glumci, akademici, ali i sportisti. Tu su i Nikola Kojo, koji je gotovo na samom početku nedvosmisleno pružio podšku ProGlasu, to je uradio i Dejan Bodiroga, a njih dvojica će ovog četvrtka i obratiti građanima.

Iza ove inicijative je, kao što je već bilo reči 17 tribina, a današnja tribina pod nazivom "Beograde, sebi se vrati" biće drugačija od svih prethodnih, a ujedno i poslednja pred predstojeće izbore.

Građanke i građane prestonice, ali i sve koji u Beograd dođu zbog tribine, na Trgu Nikole Pašića od 20 časova dočekaće svih 14 pokretača inicijative. Osim njih, deo ovog važnog skupa biće i tužiteljka Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Bojana Savović, kao i već pomenuti Dejan Bodiroga i Nikola Kojo, dok će domaćin na bini biti Zoran Kesić.

I sva ta velika imena opravdano plaše vlast, pa se praktično otkako je predstavljen ProGlas vodi hajka protiv inicijatora.

- Pokretači ProGlasa pozivaju sve građane da budu deo tribine i da tako zajedno pokažu da su promene u Srbiji moguće već od 17. decembra - ističu iz ove inicijative.

Da podsetimo, inicijativu ProGlas koja poziva ljude da u što većem broju izađu na predstojeće izbore, pokrenuli su Ljubomir Simović, Vladimir Kostić, Ivanka Popović, Miodrag Majić, Miodrag Jovanović, Dragan Bjelogrlić, Vladica Cvetković, Svetlana Bojković, Gojko Božović, Srdan Golubović, Biljana Stepanović, Filip Ejdus, Tamara Džamonja Ignjatović i Petar Peca Popović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati