Izbori 2024

Direktno.rs

13. 12. 2023. 08:38 10

Boško Obradović: Stop maltretiranju lovaca i legalnih vlasnika oružja

Velika populacija lovaca Srbije, kao i legalnih vlasnika oružja, njih 500.000, suočava se za raznim problemima u ovom trenutku: izuzetno restriktivan i u praksi teško primenjiv Zakon o oružju i municiji, porez na oružje, pokušaj razoružavanja legalnih vlasnika, narušavanje stečenog prava po međunarodnim zakonima - izjavio je Boško Obradović, predsednik Dveri, čiju izjavu prenosimo u celosti

- Građani koji su vlasnici oružja izloženi su čestom maltretiranju i troškovima, a većina njih sumnja da je trenutno relaksiranje moratorijuma na nabavku oružja samo predizborni trik vlasti i da će se kampanja razoružavanja nastaviti odmah posle izbora kroz novi Zakon o oružju i municiji, kao što je i najavljeno od strane aktuelne vlasti. Uprkos činjenici da legalni vlasnici oružja nikada nisu predstavljali bezbednosni problem u našem društvu već nelegalni i kriminalni krugovi, vlast ih sve stavlja u isti koš. Srpski pokret Dveri se tome protivi i staje na stranu legalnih vlasnika oružja i lovaca u Srbiji kao tradiciji u našem društvu koja se mora poštovati - kazao je Obradović.

- Srpski pokret Dveri se zalaže za reorganizaciju Nacionalne asocijacije lovaca Srbije i formiranje Uprave za lovstvo pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Smatramo da ima prostora za uvođenje redovnog informisanja lovaca putem specijalizovanog časopisa, edukacije i licenciranja, kao i da je Srbiji potrebna državna rendžerska služba. Što se tiče nabavke i posedovanja oružja, svi ozbiljni i legalni vlasnici oružja nemaju problem sa pooštravanjem kontrole, ali s pravom imaju problem sa progonom i razoružavanjem od strane države. Posebno dramatična je bila najava vlasti da će upadati po kućama i vršiti pretrese i oduzimanje oružja - navodi Obradović.

- Nasilje u društvu nikako se ne može dovesti u vezu sa lovcima, sportskim streljaštvom i legalnim vlasnicima oružja uopšte, posebno trofejnog, već upravo sa pogrešnim sistemom vrednosti koji se emituje sa režimskih medija. Vlast treba da se obračuna sa kriminalom i nelegalnom trgovinom oružjem, a ne pojedincima i udruženjima koji rade i privređuju po zakonu ili imaju svoje hobije koji nikoga ne ugrožavaju. Srpski pokret Dveri se obavezuje da će se u novom sazivu Narodne skupštine posvetiti ovoj temi u funkciji zaštite interesa lovaca i legalnih vlasnika oružja - zaključuje Boško Obradović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati