Izbori 2024

Direktno.rs

04. 12. 2023. 17:22 0

"Neprihvatljiv sporazum koji krši Ustav": Srbija protiv nasilja na KiM

Svaki dogovor koji podrazumeva kršenje Ustava, priznanje KiM ili stolicu takozvanog Kosova u Ujedinjenim nacijama je neprihvatljiv, ali ćemo nastaviti da razgovaramo kako bismo stvorili normalne uslove za Srbe na KiM, rekao je danas predsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) i jedan od nosilaca liste SPN Miroslav Aleksić u Gračanici.

- Što se tiče francusko-nemačkog sporazuma, to je pregovarao Aleksandar Vučić, a nije nijedna institucija republike Srbije. Obavezao se on, a ne država - istakao je Aleksić.

Govoreći o odluci AljbinaKurtija da ne dozvoli građanima Srbije da glasaju na izborima 17. decembra, Aleksić je izjavio da je sramna odluka i to rezultat politike koju Vučić vodi poslednjih 10 godina, ali i poraz međunarodne zajednice.

- Naši građani treba da znaju da 17. decembra i oni biraju vlast koji će odlučivati o sudbini svih Srba, u Subotici, Beogradu, ali i Gračanici, Kosovskoj Mitrovici, Lapljem selu, Zvečanu i svim drugim delovima naše teritorije - napomenuo je Aleksić.

On je pozvao građane Srbije na KiM da izađu da glasaju gde budu mogli i da ne dozvole da ih ucenjuju i lažu oni koji su se uz pomoć lažne borbe za KiM obogatili, a narod ostavili na milost i nemilost, poput Milana Radoičića.

- Najbolje se vidi na primeru KiM kako izgleda kad se ljudi bliski kriminalnim aktivnostima umešaju u politiku. Tužno je što je država Srbija u prethodnih 10 godina dala sve što smo imali na Kim, pravosuđe, policiju, energetiku i telekomunikacije - kazao je Aleksić.

On je pozvao građane da glasaju 17. decembra na izborima kako bi uspostavili sistem pravde.

- Želimo državu bez korupcije jer ne može da rešava državna pitanja neko ko je ogrezao u kriminalu i korupciji - izjavio je Aleksić.

Aleksić je sa kandidatom za poslanika i članom predsedništva NPS Aleksandrom Ivanovićem položio venac ispred kuće gde je ubijen Oliver Ivanović.
Kandidat za poslanika na listi SPN Aleksandar Ivanović rekao je da je ljudima na KiM najveći problem beznađe, što je cena desetogodišnje politike privatizacije države i cena centra moći u Srbiji.

- Oni što se desilo u Banjskoj je veleizdaja, neko je odlučio da Srbiju baci na kolena i moramo da saznamo ko je te momke odveo na streljanje - napomenuo je Ivanović.

- Želim da poručim i Srbima i Albancima da ne želim ono što nam se svaki dan nudi sa Pinka i Informera, a to je da treba da mrzimo bilo koga - rekao je i kandidat za narodnog poslanika na listi Srbija protiv nasilja, Aleksandar Jovanović Ćuta.

On je dodao da je KiM deo Srbije i poručio građanima da je glas za Vučića pristanak da ih neko tera u autobuse da glasaju i idu na mitinge.

- Na KiM narod živi pod dvostrukim terorom Aljbina Kurtija i njegovog koalicionog partnera i saborca za Veliku Albaniju Aleksandra Vučića. On je uradio više za stvaranje Velike Albanije i nezavisnog Kosova od cele takozvane OVK zajedno - rekao je kandidat za poslanika na listi Srbija protiv nasilja Srđan Milivojević.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati