Izbori 2024

[ Izvor: Mediji ]

02. 12. 2023. 21:23 7

Obradović: Da su izbori sutra, "Srbija protiv nasilja" bi bila prva u BG

Kandidat za gradonačelnika Beograda koalicije "Srbija protiv nasilja" Vladimir Obradović izjavio je u subotu da "sva istraživanja pokazuju da je "Srbija protiv nasilja" najveća politička grupacija u Beogradu ovom trenutku".

Obradović je na konvenciji te izborne liste u Batajnici rekao da, kada bi izbori bili sutra, u nedelju, "Srbija protiv nasilja" bi bila prvoplasirana lista u Beogradu.

- Nadamo se da će do 17. decembra taj rezultat da se popravlja. Naš cilj je da osvojimo što više mandata i da imamo stabilnu vlast koja će moći da sprovodi fundamentalne promene u ovom gradu - rekao je Obradović.

Istakao je da je "koalicija, nažalost, došla kao posledica nekih veoma loših događaja koji su se desili", ali i da je velikim delom pravljenju koalicije "kumovalo" to što su stranke koje je čine i u prethodnom periodu "jako dobro sarađivale, dopunjavale se i zajedno delovale".

- I kroz formalnu saradnju došla je koalicija "Srbija protiv nasilja" u koju se udružilo devet političkih partija i veći broj političkih organizacija. U novoj političkoj istoriji to je najveće opoziciono okupljanje, i to je nešto što vladajućoj strukturi jako smeta - kazao je Obradović.

Govoreći o problemima rubnih gradskih opština u Beogradu, Obradović je istakao da su "problemi uvek isti" i da "nema kanalizacije, putevi su, naročito manji, lokalni, u katastrofalnom stanju, nema dovoljno vrtića i škola", kao i da su rubne opštine "potpuno zaboravljene" što se tiče srednjih škola, a da je prigradski prevoz "jako loš".

- To su takođe problemi Batajnice. Uzrok je loša organizovanost gradske uprave, koja je centralizovana. Novi model upravljanja mora da podrazumeva participaciju lokalne zajednice - rekao je Obradović.

Dodao je da će se, ako bude izabran za gradonačelnika, zalagati za "reorganizaciju gradskih opština" od kojih bi se pregrupisanjem fomrale nove opštine, "različito od onoga kako je danas".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati