Izbori 2024

[ Izvor: N1 ]

27. 11. 2023. 14:03 6

Falsifikovani potpisi dve glumice, Jelena Zorić na dve liste

Na najmanje četiri liste za gradske izbore u Beogradu otkriveni su falsifikovani potpisi podrške, uključujući javne ličnosti poput glumice Bojane Maljević i novinarke Jelene Zorić, izjavio je član Gradske izborne komisije iz redova koalicije "Srbija protiv nasilja" Vladica Ilić.

lić je rekao da su na listi Radulović-Tadić pronađena dva takva slučaja - jedan je poznat javnosti, a drugi je slučaj glumice čije ime nije pomenuo jer ona nije dala saglasnost, ali će koristiti pravna sredstva.

Na listi Miše Vacića "Da se vojska na Kosovo vrati" pronađena je jedna građanku koja je "Srbiji protiv nasilja" potvrdila da nije potpisala, dodao je.

Ilić kaže i da je na listi Usamea Zukorlića otkriveno nekoliko takvih slučajeva, uključujući - glumicu Bojanu Maljević.

Na listi "Srbija na Zapadu" otkrivena su najmanje tri moguća falsifikata, odnosno tri slučaja gde su građani usmeno potvrdili da nisu potpisali te izjave, a radi se o novinarki Jeleni Zorić, jednom univerzitetskom profesoru i Sofiji Todorović iz Inicijative mladih za ljudska prava, kazao je Vladica Ilić.

Na listi "Ćale ovo je za tebe" takođe je pronađena izjava Jelene Zorić, i ona nam je potvrdila da je i to falsifikat, rekao je Ilić.

- Ono što mi danas i prethodnih dana radimo bi u normalnim okolnostima radilo tužilaštvo i policija, koji do sada nisu ništa ovim povodom preduzeli, iako smo i prethodnoh dana o ovome govorili i podneli krivičnu prijavu - kazao je on.

Istakao je da su za ove slučajeve saznali zato što se radi o javnim ličnostima ili ljudima koje lično poznaju, a da sumnjaju da su prave razmere ove pojave "dosta velike".

Ilić dodaje i da slute da ima više načina na koji se podaci građana nezakonito prikupljaju, da se možda daju iz državnih organa ili javnih ustanova, ali to je nešto što bi trebalo da bude predmet rada tužilaštva.

Naveo je i primer liste koja je priložila skoro 3.000 potpisa navodno overenih u Gradskoj upravi Vranje, iz koje su posle za RIK demantovali da je i jedan potpis overen kod njih.

- Ja bih napomenuo da ovo što mi radimo nije naša borba protiv bilo koje izborne liste ili stranke, ovo je naša borba protiv ove pojave - kazao je.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati