Izbori 2024

D. Ljutić

16. 11. 2023. 16:54 11

MUP ne reaguje na SNS jurišnike

Tako se nesumnjivo stiče utisak, da je srpska policija samo jedan detalj u planu Aleksandra Vučića, kako po svaku cenu da pobedi na izborima 17. decembra. Odnosno, da za ove izbore, u štabu SNS-a postoji čitav veliki plan, ili tačnije "mapa puta“ kako da Vučić nabaci režimu većinu glasova na izborima koje je sebe radi i raspisao. To se dešava kad vođa načisto otkači i uobrazi da njegova volja može apsolutno sve.

Živimo u društvu u kome su falsifikati, laži i nasilje postali normalna stvar, naročito pred 17. decembar. Pritisci na lokalu postaju sve učestaliji, što potvrđuju brojni primeri širom Srbije gde se građani zastrašuju zbog toga što su protiv vlasti. Policija na pozive građana ili reaguje sa zakašnjenjem, ili je samo nema publika. Tako je prošla i neverovatnu vest o tome da MUP u Bavaništu nije mogao da odgovori na poziv građana za pomoć, jer nema dovoljno vozila.

Kome je onda Bratislav Gašić podelio one silne "škode"? Poljoprivrednik Jovan Jovanov iz udruženja "Složni Pidikanci" iz Bavaništa, kaže da policija nije reagovala na prijavu da je nekoliko ljudi kolima blokiralo prilaz njegovoj porodičnoj kući u Bavaništu Policija mu je obećala da će poslati patrolu, kada je budu imali. Prema rečima okupljenih Jovanovih prijatelja, policija je izašla na teren tek posle više poziva i posle više od sat i po vremena čekanja.

- Rekli su da nemaju ingerenciju da okupljenu grupu sklone odatle i obećali da će poslati pauka da ukloni vozilo koje je blokiralo prilaz imanju. Pojavile su se dve-tri patorle, ali ništa ne mogu da urade - rekao je Jovanov.

Vlasnik KTV iz Zrenjanina Danijel Radić tvrdi da mu grupa okupljena oko SNS svakodnevno preti, a da su ga nedavno i šamarali i preko prijatelja poručili da će mu zapaliti automobil. U izjavi za medije kaže i da mu su nedavno pod nerazjašnjenim okolnostima popustili šrafovi na točkovima automobila, zbog čega veruje da mu je bezbednost ozbiljno ugrožena. Policija je obaveštena, ali prema rečima Radića, sve je uzalud. Aktivisti Stranke slobode i pravde objavili su nedavno video iz Mladenovca, na kom se vidi da ih članovi Srpske napredne stranke, među kojima su predsednik opštine Vladan Glišić i direktori nekih javnih ustanova, fizički sprečavaju da postave promotivne štandove za opozicionu listu "Srbija protiv nasilja".

Lider Pokreta za preokret (PZP) i dosadašnji narodni poslanik Skupštini Srbije Janko Veselinović fizički je napadnut u Budisavi kod Novog Sada. Prema njegovim rečima, napao ga je Miloš Egić, direktor novosadskog “Zelenila”, koji je prema tvrdnjama Veselinovića blizak saradnik Miloša Vučevića, predsednika SNS. - Policija je izašla na teren, ali ona ne može da izađa na kraj s njima. To je jedna banda. Egić je poznat po nasilničkom ponašanju. S njim je bio još jedan visok čovek, ali nisam ga prepoznao odmah - ističe Veselinović.

Tako se nesumnjivo stiče utisak, da je srpska policija samo jedan detalj u planu Aleksandra Vučića, kako po svaku cenu da pobedi na izborima 17. decembra. Odnosno, da za ove izbore, u štabu SNS-a postoji čitav veliki plan, ili tačnije "mapa puta“ kako da Vučić nabaci režimu većinu glasova na izborima koje je sebe radi i raspisao. To se dešava kad vođa načisto otkači i uobrazi da njegova volja može apsolutno sve.

Međutim, po mišljenju mnogih političkih analitičara, on se prevario u svojoj proceni da će to postići, ne samo zbog nezadovoljstva građana, već i zbog proste činjenice, koju Vučić kao veliki planer ne može da predvidi. Život u Srbiji konačno teče i donosi razna iznenađenja nezavisno od njegove volje. On je narod upoznao sa činjenicom da je mnogo vredan kad je njegova vlast u pitanju. Tačnije, on se vlašću jedino ozbiljno i predano bavi. I do detalja će isplanirati kako da ove izbore prilagodi i privede sopstvenoj volji. 

Ministar Bratislav Gašić jе nedavno istakao da jе Ministarstvu unutrašnjih poslova bеzbеdnost svih građana na prvom mеstu zbog čеga ćе sе nastaviti sa ulaganjеm u kvalitеt života i rada njеgovih pripadnika, koji su sprеmni da sе suočе sa složеnim bеzbеdnosnim izazovima i odgovorе na svaki postavljеni zadatak kako bi zaštitili građanе Srbijе.

Koliko treba da budeš bezobrazan, ali i spreman na sve, pa da obavestiš građane, koji traže pomoć, da će policijska patrola stići čim bude slobodnih vozila.

Je l' to neko zvao taksi službu? 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati