Izbori 2024

Direktno.rs

08. 11. 2023. 14:10 57

Drašković i SPO su ipak na Vučićevoj listi?!

Dugogodišnji poslanik SPO Aleksandar Čotrić, koji je na ovim izborima zvanično kandidat SNS na izbornoj listi Aleksandra Vučića, izjavio je da će stranka Vuka Draškovića na izbornoj listi Srpske napredne stranke (SNS) ipak imati dva kandidata za republičke poslanike i da je upravo on jedan od njih?!

S obzirom na dugogodišnje delovanje Vuka Draškovića i funkciju Danice Drašković u odboru direktora NIS-a, ne bi ni bilo neočekivano da se ova stranka ponovo nađe na listi naprednjaka.

Pometnju je izazvala činjenica što je na izbornoj listi podnetoj RIK-u jasno navedeno da su upravo Čotrić i Aleksandar Jugović kandidati SNS, i to na 111. i 112 mestu izborne liste. I pored toga, Čotrić tvrdi da su oni zapravo kandidati Srpskog pokreta obnove (SPO), iako to nigde ne piše i naglašava da "SPO podržava politiku vladajuće stranke i predsednika Srbije, kako na unutrašnjem, tako i na spoljno-političkom planu".

Ostaje nedoumica da li je Srpska napredna stranka (SNS) imala nameru da od javnosti sakrije da na svojoj listi ima kandidate Vuka Draškovića ili je Drašković imao nameru da prikrije da ima dva kandidata na Vučićevoj listi.

Ono što je jasno, to je da je u domenu naučne fantastike da Čotrić i Jugović, koji su izgleda i kandidati SPO i SNS istovremeno, budu i izabrani za poslanike sa 111. i 112. pozicije na listi - ostaje im nada da će veliki broj poslanika SNS iz raznoraznih razloga podneti ostavke i da će se u "drugoj turi" ipak domoći skupštinskih klupa.

Vuk Drašković se oko izbora za sada uopšte nije ni oglašavao.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 57

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati