Izbori 2022

26. 04. 2022. 11:15 16

"NADA će biti opozicija u republici i Beogradu"

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) čiji je predsednik Vojislav Mihailović, održao je sednicu Predsedništva u Beogradu. Konstatovano je da nakon ponovljenih izbora na pojedinim biračkim mestima u Beogradu dosadašnja vlast ima tesnu većinu, ali ako se izbori ponove POKS i koalicija NADA će biti spremna za njih, kaže se u saopštenju POKS-a koje prenosimo u celosti.

Doneta je odluka da se nastavi saradnja sa DSS i 25 patriotskih i monarhističkih pokreta, udruženja i grupa građana i posle izbora u okviru Srpske koalicije NADA.

Predsedništvo je i odlučilo da POKS Vojislava Mihailovića bude opozicija na republičkom nivou sa svojih sedam poslanika i u gradu Beogradu sa tri odbornika.

- Pred Srbijom su brojni izazovi od kojih će najveći biti pritisak na našu zemlju da uvede sankcije Rusiji, da odustane od podrške Republici Srpskoj i da prizna nelegalnu secesiju Kosova i Metohije. Mi nikada nećemo podržati ni jednu aktivnost, bilo vlasti ili "briselske opozicije“ u tom pravcu i odlučno ćemo se tome protiviti u skupštini i van nje.

Izborni rezultati su pokazali da je Srpska koalicija NADA vodeća grupacija koja okuplja desnicu i desni centar i mi ćemo biti glavni akter u zaštiti srpskih nacionalnih interesa, ali u isto vreme i borci za uspostavljanje demokratskih institucija u ovoj zemlji, otvaranja pitanja oblika vladavine, odnosno republike ili obnove kraljevine – izjavio je predsednik POKS i jedan od lidera koalicije NADA, Vojislav Mihailović.

Rijaliti

Zoran Živković [29.06.2022.]

Gde ćete na odmor ovog leta?

Gejmer