Izbori 2022

Direktno.rs

12. 04. 2022. 12:55 11

"Vladeta Janković će predsedavati Skupštinom"

Koalicija "Ujedinjeni za Srbiju" će nastupati na ponovljenim izborima - mi smo ozbiljni ljudi. Vladeta Janković treba da predsedava Skupštinom grada Beograda, rekao je lider Nardne stranke Vuk Jeremić na današnjoj konferenciji za novinare.

- Ne znamo koji su tačni rezultati gradskih izbora, pojedini akteri kažu da je rezultat izjednačen, ali mi o tome nemamo informaciju. Apsolutno je neprimereno prejudicirati rezultate dok ne budu objavljeni, i dok ne bude konstituisana skupština Beograda. Prema našim informacijama, konstutivnom sednicom skupštine će predsedavati Vladeta Janković, kao najstariji odbornik, i mislim da bi bilo dobro da on dobije priliku da razgovara sa svim odborničkim grupama - izjavio je Jeremić.

Dodao je da su u njegovoj stranci otvoreni za razgovor sa svim političkim akterima u Srbiji koji sebe ne vide u koaliciji "tehničkoj ili pravoj sa SNS". 

- Za to svakako nije glasao narod koji je poverenje dao nama, a nije ni onaj koji je glasao za listu Aleksandra Vučića. Mi smo sad u izuzetno neprijatnoj situaciji, da je jednostrano i bez saglasnosti jedna članica koalicije dala predlog Vučiću, i sad se očekuje šta će on reći. Ako odgovori pozitivno, time je defakto kreirana tehnička koalicija SNS i SSP, Narodna neće biti deo te koalicije. Ne možemo protiv sebe, protiv zakona, protiv volje naroda - rekao je Jeremić.

On tvrdi i da je moguće i dalje formirati većinu u skupštini grada Beograda. Najavio je razgovore sa svim političkim akterima, koji ne bi "pretrčali na drugu stranu".

- Pred nama su intenzivni dani razgovora, ali ne mogu biti zvanični dok ne bude konstituisan gradski parlament. Ali, razgovaraćemo sa svima koji nisu sastavni deo režima - rekao je Jeremić.

Ipak, on je skrenuo pažnju na sastanak Aleksandra Vučića i Dragana Đilasa, kaže da je to bio jednostran i samovoljan potez, uprkos jasnom protivljenju većine partnera iz koalicije.

- Nećemo rušiti mostove, uradićemo sve da jedinstvo opstane, ali ne možemo podržati tehničku koaliciju sa SNS. Dok je trajalo predsedništvo, videli smo da je Đilas ponudio razgovor, ali niko iz Narodne nije znao da će poziv biti upućen. Ja sam razgovarao sa gospodinom Đilasom, i on je rekao: "Postavila mi je pitanje novinarka, i nisam se najbolje snašao". Moguće, dešavaju se stvari kad su ljudi pod pritiskom, ali mislim da je moglo biti izbegnuto kaže Jeremić i dodaje:

- U ovim okolnostima ne treba da se vređamo i gađamo teškim rečima. Za NS niko nije izdajnik sve dok se ne pokaže suprotno, a vreme će pokazati ko je vera, a ko je nevera - naglasio je lider NS.

- Još uvek je rano da odgovaram na pitanje da li bismo uveli sankcije Rusiji, mi uostalom nismo u vlasti. Hvala puno, ćeraćemo se još.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati