Izbori 2022

[ Izvor: TV Nova S ]

04. 04. 2022. 10:09 24

Dačić najviše profitirao od izbora

Politikolog Boban Stojanović rekao je da su nacionalni izbori bili "izbori sa unapred poznatim pobednikom, takmičenje koje nema takmičenje", borba ili trka u kojoj jedna strana ima ogromnu nadmoć, ali ne "jer su pametni, lepi ili imaju dobre rezultate", već zato što koriste mnogo nedozvoljenih sredstava.

Kako je istakao na TV Nova S, pobeda aktuelnog predsednika države Aleksandra Vučića nije iznenađenje, ali je očekivao da će kandidat koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije Zdravko Ponoš osvojiti više.

Prema njegovim rečima, sva očekivanja koja je imao od jučerašnjeg dana nisu ispunjena "zbog izuzetno prljave kampanje".

- Čak je i redosled kandidata bio očekivan, bar po mojoj internoj proceni. Zamenio bih samo Milicu Đurđević i Boška Obradovića - kazao je Stojanović i dodao da su parlamentarni izbori doneli iznenađenje, odnosno značajno manji broj glasova za Vučićevu koaliciju.

Naglasio je da je najveći pobednik Socijalistička partija Srbije (SPS), koja se, kako navodi, "oporavila od konstantnog gubljenja glasova", kao i da su Ivica Dačić i Ištvan Pastor "uradili fantastičan posao za Vučića" što se tiče predsedničkih izbora, jer su svi njihovi glasači glasali za Vučića, tako da on "ne sme da se žali na Dačića u tom pogledu".

Šapićevi glasači su, kako navodi, pro-ruski orijentisani, dobrim delom mogu da prihvate vlast, ali ne i Srpsku naprednu stranku, te smatra da je dobar deo njegovih glasača "pokupio" Dačić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 24

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati