Izbori 2020

Direktno.rs

06. 07. 2020. 10:37 9

Po RIK-u: SNS, SPS I SPAS imaju 102,5 odsto glasova! (FOTO)

Prema saopštenju Republičke izborne komisije o usvajanju Izveštaja o ukupnim rezultatima parlamentarnih izbora Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije i Šapićev SPAS osvojili su ukupno 102,48 odsto glasova! Tako je, prema RIK-u, SNS osvojila 60,65 % glasova, SPS 38%, dok je Šapićev SPAS osvojio 3,83 % glasova građana Republike Srbije. Ako već ne znaju da napišu brojeve, kako li su ih tek brojali?

Po RIK-u, dakle, SPS je vrlo ozbiljan takmac u formiranju Vlade! Ipak, "ucenjivački potencijal" SPS-a sigurno ovim nije doveden u pitanje, ali budnost članova RIK-a i njihove Službe za odnose sa javnošću jeste po ko zna koji put.

Upravo zbog toga, ovaj lapsus RIK-a (koji je ubrzo ispravljen na njihovom sajtu) jedan je u nizu neprofesionalnosti državne institucije koju kontroliše Aleksandar Vučić, pored svih onih što su pratili izborni proces 21. juna. 

Tako je Beogradska organizacija za fer izbore i demokratiju ocenila da je "kompromitovan integritet čitavog izbornog procesa" u Srbiji gde su izbori na tri nivoa održani 21. juna, a delimično ponovljeni 1. jula, na kojima su članovi biračkih mesta nosili listiće van birališta za oko 100.000 birača, odnosno 3, 5 odsto biračkog tela.

Jedan od najeklatantnijih primera krađe ovih izbora i kršenje svakog mogućeg pravila zbog čega bi se u zemljama koje iole drže do zakona izbori ponovili na svim biračkim mestima, jeste video zapis u kojem je ista žena tri puta glasala umesto birača, a što prestavnicima Biračkog odbora nije poslužilo kao alarm da reaguju.

Takođe, bilo je i mesta koji su poništeni zbog međusobno sukobljenih apetita SNS-a i SPS-a na lokalnom nivou, uprkos saradnji na republičkom.

U Zrenjaninu na ponovljenim izborima nekoliko ljudi vodilo je spiskove u prostoriji udaljenoj oko 30 metara od mesta gde se održavaju izbori, ali nisu želeli da pokažu o čemu se radi.

Protiv Tibora Bognara sa Palića, sekretara mesne zajednice Palić, podneta je krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je 21. juna 2020. godine u periodu od 20.00 do 21.30 časova u Subotici, u ulici Trogirska 20, u Osnovnoj školi "Miroslav Antić" na biračkom mestu br. 71 na Paliću,  neovlašćeno izmenio broj glasova dodavanjem glasova pri prebrojavanju.

Imajući u vidu sve ove prestupe i manipulacije, lapsus na sajtu RIK-a dođe - beznačajan. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati