Izbori 2020

[ Izvor: Danas ]

30. 06. 2020. 16:23 3

Stamatović ponovo izabran za predsednika opštine

Milan Stamatović, koji je u prethodna četiri mandata bio predsednik opštine Čajetina, ponovo je izabran na tu dužnost, tokom današnje konstitutivne sednice čajetinske skupštine.

- Zahvaljujući dobrom odabiru kadrova i njihovom dobrom radu, Čajetina je postala jedna od najrazvijenijih lokalnih samouprava u Srbiji i nastavićemo da je razvijamo i da radimo u interesu njenih građana - poručio je Stamatović na početku svog petog mandata i zahvalio se Čajetincima na ponovno ukazanom poverenju.

Njegov zamenik biće Miloje Rajović, koji je predsedavao skupštinom u prethodnom mandatu.

Arsen Đurić, doskorašnji zamenik predsednika opštine, izabran je za predsednika SO, a za njegovog zamenika je reizabran Slavko Pantović.

- Trudiću se da objedinim rad svih političkih subjekata u skupštini, kako bismo sabrali svu energiju radi daljeg razvoja  Čajetine - poručio je Đurić.

Članovi Opštinskog veća su postali: Gordana Bojović, Miroslav Tucović, Branko Petronijević, Aleksandar Ilić i Milojka Bondžulić.

Nakon lokalnih izbora, ubedljivu većinu u skupštini ima koalicija koju predvodi Milan Stamatović (Zdrava Srbija, DSS i PUPS) sa 20 odbornika, dok su u opoziciji naprednjaci koji imaju osam, SPS dva i POKS jednog predstavnika.

Zbog potrebe da se poštuju mere zaštite od korona virusa, umesto u skupštinskoj sali u Čajetini, konstitutivna sednica je održana u dvorani Kulturnog centra na Zlatiboru, tokom koje su odbornici nosili zaštitne maske i rukavice i bili na poropisanoj međusobnoj udaljenosti.

Čajetina je među retkim lokalnim samoupravama u kojoj SNS, na izborima 21.juna, nije dobila većinsku podršku građana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati