Izbori 2020

30. 06. 2020. 11:07 4

(VIDEO) IZBORNA KRAĐA: Izmenio broj glasova dodavanjem glasova

"Protiv Tibora Bognara sa Palića, sekretara mesne zajednice Palić, podneta je krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je 21. juna 2020. godine u periodu od 20.00 do 21.30 časova u Subotici, u ulici Trogirska 20, u Osnovnoj školi "Miroslav Antić" na biračkom mestu br. 71 na Paliću, sposoban da shvati značaj svoga dela i da upravlja svojim postupcima, neovlašćeno izmenio broj glasova dodavanjem glasova pri prebrojavanju", navodi Savez za Srbiju.

- Naime, tog dana održavani su parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori u Republici Srbiji. Nakon završetka glasanja na biračkom mestu br. 71 u Subotici (OŠ „Miroslav Antić“ na Paliću), pristupilo se brojanju glasačkih listića. Tada se pojavio osumnjičeni Tibor Bognar i kao neovlašćeno lice ušao u prostorije biračkog odbora i preuzeo glasanje, izdiktirao cifre po sopstvenom nahođenju, što mu je predsednik biračkog odbora dopustio. Osnovnom javnom tužilaštvu je kao dokaz dostavljen i video snimak na kome se vidi Tibor Bognar kako izvršava krivično delo - navodi se.

Savez za Srbiju pozvao je građane Subotice i Srbije da ne izlaze na lažne izbore, jer brojne nepravilnosti koje su se dešavale na dan izbora samo su potvrdile opravdanost takvog poziva.

- Snimak Tibora Bognara kako potpuno neovlašćen, po sopstvenom nahođenju, diktira izborne rezultate na biračkom mestu, dospeo je u javnost i tako pružio jasnu sliku o količini manipulacija i bahatosti koje su se dešavale tog dana. Ako su se u "srednjeevropskoj" Subotici, na "srednjeevropskom" Paliću, glasovi brojali kao u Severnoj Koreji, veoma lako možemo da zamislimo kako je to izgledalo širom Srbije gde su takozvanim izborima rukovodili članovi Srpske napredne stranke - navodi se u saopštenju.

SzS navodi da se može samo pretpostaviti koliko je stotina hiljada glasova upisano da bi se lažno prikazala velika izlaznost koja je i pored svega daleko ispod 50 odsto.

- Sastav Narodne skupštine razotkrio je razmere diktature Srpske napredne stranke. Sa druge strane, građani Srbije su odbili da glasaju za korumpiranu, lažnu opoziciju, ostavljajući je ispod cenzusa, ostavivši time i režim Aleksandra Vučića bez legitimiteta. Namera bojkota bila je da pokaže da Srbija nije demokratska zemlja, već ogoljena diktatura. I zato bojkot jeste uspeo. A nebrojeni ljudi režima, poput Tibora Bognara, dodatno su se pobrinuli da to ostane izvan svake sumnje - zaključuje se u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati