Izbori 2020

Direktno.rs

26. 06. 2020. 10:43 1

"Ponavljanje glasanja na 3 odsto mesta je nova manipulacija"

Ponavljanje glasanja na 234 biračka mesta, na kojima je upisano 250.000 ljudi, na lažnim izborima, pokazuje nameru režima za novim političkim inženjeringom - naveo je Savez za Srbiju.

- Kako se radi o oko 3 odsto biračkih mesta na kojima je, po stavu RIK-a, bilo nepravilnosti, potrebno je poništiti te lažne izbore. Međutim, namera je očito da se u nelegalni saziv Narodne skupštine "uguraju" razne prorežimske “Metle” i “POKS-ovi” - navode iz SZS i poziva sve građane da u tome ne učestvuju. 

- O ozbiljnim manipulacijama na izborima, na kojima je režim praktično sam učestovao, govori činjenica da na sajtu RIK-a nisu objavljeni svi zapisnici sa glasačkih mesta. Objavljeno je samo 4.840. zapisnika od ukupno 8.433. biračka mesta, i to samo sa onih birčkih mesta. na kojima su relativno „čisti“ zapisnici, bez prepravki brojeva od strane više lica, prigovora članova biračkih odbora i svega onoga iz čega može da se uoči da su ovi izbori, koje smo bojkotovali, zaista lažni - navode.  

- Takođe, RIK nije dozvolio čak ni svojim članovima uvid u sadržaj džakova sa izbornim materijalom na tim biračkim mestima. To svakako nije slučajno, zato što bi tada morali da objašnjavaju odakle su došle hiljade listića viška, kao i ko ih je distribuirao po Srbiji. Ovo je samo vrh ledenog brega, jer na tim biračkim mestima nisu uspeli da prilikom unosa podataka „popeglaju“ zapisnike putem čuvene „logičko računske greške“ Republičkog zavoda za statistiku - navodi Savez za Srbiju i dodaje da je rešenje za sve ovo poništavanje izbora i pripremanje novih slobodnih izbora, uz nadzor međunarodnih organizacija, prvenstveno OEBS-a i Evropske unije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati