Beograd

Direktno.rs

13. 10. 2024. 16:02 0

Nastavlja se pohod betoniranja Beograda (FOTO)

Šapićev gradski urbanista, Marko Stojičić, nastavlja svoj besomučni pohod betoniranja Beograda, a sada je na meti nova parcela na obodu Zvezdarske šume - izjavila je Jovana Damjanović iz Stranke slobode i pravde Zvezdara.

- Gradska vlast planira da dozvoli gradnju na prostoru koji je poznat kao klizište, potpuno ignorišući potencijalne rizike po bezbednost i životnu sredinu. Uprkos propisima koji predviđaju maksimalnu zauzetost parcele od 50%, po projektu je planirano 57%, a na parceli od 15 ari, na uglu ulica Vojvode Sime Popovića i Milana Grola, nema ni traga geološkim istraživanjima - dodala je.

Damjanović ističe da je ovo još jedan primer kako vlast SNS-a, u očajničkom pokušaju da profitira pre kraja svog mandata, forsira projekte bez ikakve odgovornosti prema građanima i prirodi.

- Njihova politika betoniranja grada, bez obzira na posledice po stabilnost terena i zaštitu Zvezdarske šume, pokazuje da im je važniji profit investitora nego zdravlje i bezbednost Beograđana. Građani Beograda zaslužuju odgovornu i transparentnu vlast koja će voditi računa o održivom razvoju, a ne hitne i nepromišljene poteze koji uništavaju prirodne resurse i ugrožavaju bezbednost - zaključila je Damjanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Brze pruge Srbije

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati