Beograd

Direktno.rs

01. 10. 2024. 10:14 1

"Nema novca za toalet papir u školama, ali ima za povećanje naknada odbornicima"

Predsednik odbora Stranke slobode i pravde Grocka Žeko Vagić kritikovao je prve odluke novog saziva skupštine opštine Grocka.

- Jedna od prvih odluka novog saziva biće povećanje naknada odbornicima sa 3.000 na 40.000 dinara mesečno, odnosno oko 1.300%! Ovo povećanje znači da će odbornici dobijati 100.000 dinara po sednici, budući da se sednice održavaju jednom u tri meseca, što smatramo krajnje neodgovornim, neopravdanim i socijalno neosetljivim - izjavio je Željko Vagić predsednik odbora Stranke slobode i pravde Grocka.

Vagić je istakao kako za to povećanje nema opravdanja:

- Ovo povećanje nema nikakvo opravdanje jer se ne zasniva na većem obimu rada odbornika, kojeg gotovo i nema. Očigledno je da služi isključivo kupovini političke lojalnosti. Umesto da budžetska sredstva usmere ka poboljšanju života građana, opremanju vrtića osnovnim sredstvima i realizaciji važnih projekata kao što su proširenje Smederevskog puta, izgradnja vrtića u Vinči ili rekonstrukcija škole u Živkovcu, koju meštani sami sređuju, vlast SNS-a odlučuje da obezbedi sebi luksuzne nadoknade, stavljajući svoje interese ispred potreba građana - naveo je Vagić.

On je pozvao sve odbornike, a naročito odbornike opozicije, koji su nažalost dali legitimitet ovoj lošoj upravi, da za ovakvo povećanje ne glasaju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Povratak u velikom stilu

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati