Beograd

[ Izvor: N1 ]

27. 09. 2024. 08:29 5

Evo šta će Beograd na vodi graditi na mestu stare autobuske stanice

Nova Beogradska autobuska stanica u Bloku 42 na Novom Beogradu biće ovog petka zvanično otvorena, dok će se od noći između subote i nedelje sav autobuski saobraćaj preseliti na tu lokaciju. Od ranije je poznato da će lokaciju u Karađorđevoj ulici na kojoj se sada nalazi BAS, preuzeti kompanija "Beograd na vodi" koja na tom mestu, kako saznaje N1, sprema izgradnju stambene zgrade "BW Diva".

Redakcija N1 je došla u posed 3D vizualizacije prvog objekta koji će biti izgrađen na raskrsnici Karađorđeve ulice i Zemunskog puta, gde se još uvek nalaze odlazni peroni BAS-a. Stambena zgrada će se, kako se navodi, zvati "BW Diva" i očekuje se da će uskoro biti najavljen početak prodaje stanova u njoj.

Podsetimo, prema pisanju Forbes Srbija, kompanija "Beograd na vodi" je uspela je u julu da iz četvrtog pokušaja dobije lokacijske uslove za gradnju na mestu BAS-a.

Na tom mestu je, prema lokacijskim uslovima koje je izdao Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove, planirana izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa ukupne bruto površine od gotovo 100.000 kvadrata od kojih će 69.500 biti iznad zemlje.

U ukupno pet zgrada nalaziće se 629 stanova i 26 poslovno-komercijalnih lokala. Kada je reč o garažama, predviđene su dve sa 806 mesta od čega 41 parking mesto za osobe sa posebnim potrebama.

Nova Beogradska autobuska stanica, u Bloku 42 na Novom Beogradu, počeće sa radom u noći između subote i nedelje - prvi autobus krenuće sa novih perona za Novi Sad, 29. septembra, u 3.50h.

To, međutim, ne znači i kraj radova na novoj stanici, budući da velika stanična zgrada sa staničnim trgom ispred nje, tek treba da bude izgrađena, što se očekuje do međunarodne izložbe EXPO 2027.

Do tada će funkciju stanične zgrade obavljati aneks koji će u budućnosti biti "topla veza" BAS-a i susedne Železničke stanice Novi Beograd koja bi takođe trebalo da bude dograđena i modernizovana do 2027. godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Čas gastronomije

Zoran Živković [23.09.2024.]




Video dana

Neozbiljni ste

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati