Beograd

Direktno.rs

06. 09. 2024. 15:55 4

"Grad kupuje benzin za službene automobile za 440 miliona,a Apoteke Beograd..."

"Namera gradonačelnika Aleksandra Šapića da privatizuje Apoteke Beograd opasan je presedan, čime bi se ukinulo Ustavom zagarantovano pravo na zdravstvenu zaštitu", rekao je poverenik Srbija Centra Beograd Boško Šindić, čiju izjavu prenosimo u celosti.

"Apotekarske ustanove deo su zdravstvenog sistema i u Srbiji ih ima 27. Beograd, kao glavni grad, ne sme da ostane bez njih. Niko ne može da garantuje da će budući vlasnik da nastavi sa istom delatnošću. Možda mu padne na pamet da otvori kladionice na tim lokacijama ili iznajmi nekom lancu teretana, što su neki od najpopularnijih malih biznisa SNS tajkuna. Na ovom primeru najjasnije se vidi kako funkcioniše režim Aleksandra Vučića.

Apoteke Beograd, ali i svi Beograđani, žrtva su dominantne politike sažete u sloganu - uništi, pa prodaj jeftino. A kupac je uvek tajkun blizak režimu ili neko ko radi za tajkuna bliskog režimu da bi se sakrio trag prljavog novca. Pravo svakog građanina Srbije je da ima adekvatnu zdravstvenu zaštitu, ali i dostupne lekove i medicinska pomagala. Zato nikada, nikome nije padalo na pamet da prodaje državne apotekarske ustanove - izjavio je poverenik Srbija Centra Beograd Boško Šindić i naglasio da bi problem mogao da bude rešen i kada bi se gradski funkcioneri odrekli makar svake druge vožnje službenim automobilima.

Gradska uprava planirala je da za kupovinu goriva za službene automobile u drugom kvartalu potroši 440 miliona dinara ili 3,8 miliona evra. To je samo deo novca planiranog za gorivo, da ne računamo i troškove održavanja funkcionerskog voznog parka koji ima više od stotinu automobila. Ako već nisu u stanju da obezbede kvalitetno rukovodstvo Apoteka Beograd, kada bi se odrekli makar svake druge vožnje uštedeli bi, uz druge mere, dovoljno novca za početak sanacije poslovanja", zaključio je Šindić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati