Beograd

Direktno.rs

06. 09. 2024. 10:08 4

"Sistematsko uništavanje Apoteka Beograd od strane gradske vlasti"

"Ono što je Demokratska stranka najavila pre skoro godinu dana, danas je dobilo potvrdu. Aleksandar Šapić je najavio prodaju Apotekarske ustanove Beograd! Godinu dana su obmanjivali javnost i zaposlene da će nemoguću situaciju u koju su doveli Apoteku rešiti i da neće biti privatizacije, ali lažna obećanja su način funkcionisanja naprednjačke vlasti", navodi se u saopštenju beogradskog odbora Demokratske stranke koje prenosimo u celosti.

"Potpuno je nečuveno da neko može uništiti jednu od najvažnijih ustanova u Beogradu koja se nalazi u sistemu primarne zdravstvene zaštite, koja ima poseban značaj u kriznim situacijama kao što su to bile poplave 2014. godine ili pandemija Kovid 19, jer tada se stavlja u prvu liniju odbrane zdravlja stanovništva, za razliku od privatnih apoteka koje je i tada vodio finansijski interes. Sećate se da su maske koštale 120 dinara.

Ustanova koja u svom sastavu ima 101 apoteku, 6 specijalizovanih laboratorija koje rade po najvišim standardima, koja proizvodi 150 galenskih lekova, krema, sirupa, čajeva, antibiotskih lekova, kapi za oči kojih na tržištu ima isključivo u Apotekarskoj ustanovi. Drugo objašnjenje za uništavanje ovako profitabilne delatnosti osim korupcije i vrhunske nebrige za javni interes od strane SNS vlasti ne postoji.

Sve ono što je dobro funkcionisalo u Beogradu do 2013. godine, kada su naš grad vodili ozbiljni i stručni ljudi, dolaskom Vučićeve vlasti počelo je da se preliva u privatne džepove. Pod sumnjivim okolnostima od građana je otuđen PKB, Beograđanka, kula Geneks, BIP, vrtići, gradski prevoz, javne površine i mnogo toga još, a najnoviji primeri su: Beogradski sajam, Šećerana, Generalštab, hotel Jugoslavija.

Red je došao i na Apoteku Beograd, jer lokacije su atraktivne, a poslovna delatnost više nego unosna. Demokratska stranka smatra da je privatizacija Apoteke nedopustiva, da grad mora da iznađe rešenje za probleme u kojima se našla ova ustanova i zaposleni u njoj, jer zdravlje i dobrobit građana moraju biti iznad finansijskog interesa bilo koje kompanije ili pojedinca.

Očigledno je u toku pokušaj realizacije po građane i državu opasnog plana Srpske napredne stranke da svojim tajkunima omogući prisvajanje svega što vredi u našoj zemlji - od prirodnih resursa do javnih preduzeća. Obećavamo da ćemo nakon promene vlasti izvršiti proveru svih poslova koji su realizovani za vreme naprednjačke vlasti i da će svi oni koji su se ogrešili o zakon ODGOVARATI!", zaključuje se u saopštenju beogradskog odbora Demokratske stranke.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati