Beograd

[ Izvor: Mediji ]

05. 09. 2024. 21:35 0

Sto učenika ni danas nije došlo na nastavu: Šta je epilog sastanka

Sastanak roditelja učenika sedmog razreda OŠ "Ljuba Nenadović" sa direktorom škole Ðurom Kosićem završen je večeras bez dogovora.

Ðaci od početka školske godine ne dolaze na nastavu zbog odluke škole da rasformira postojećih pet odeljenja i oformi šest novih, sa čim se roditelji ne slažu.

- Mi smo pozvani od strane direktora na konstruktivan dijalog. Dijalog je bio, a da li je konstruktivan, videćemo. Primećujemo da je direktor imao drugačiji stav, prosto atmosfera je bila drugačija i očekujemo da će se situacija rešiti u našu korist - kaže za Danas Jelena Maletić, članica Školskog odbora OŠ "Ljuba Nenadović" iz reda roditelja i majka učenika sedmog razreda.

Ona precizira da je sastanak završen bez konkretnog dogovora. Škola ostaje pri ranijoj odluci, uz predlog da se do polugodišta prati kako funkcionišu novoformirana odeljenja sedmog razreda, dok roditelji na to ne pristaju.

- Naš predlog je bio da se sve vrati na staro i da se učenici, koji su apostrofirani da imaju problematično ponašanje, rasporede po ostalim odeljenjima. Pošto je direktor rekao da odluku ne može da promeni bez saglasnosti Ministarstva prosvete i Školske uprave, predložili smo da njima uputi inicijativu da se sve vrati na staro - ističe Maletić.

Ona kaže da se, prema informacijama koje su dobili, na nastavi danas nije pojavilo 100 učenika, od oko 150 koliko ih broji ova generacija sedmaka.

Za sutra su zakazani redovni roditeljski sastanci povodom početka školske godine, a roditelj kažu da se neće pojaviti i očekuju da prosvetna vlast uvaži njihovo mišljenje i da se odustane od namere da se ruše odeljenja i prave nova.

Inače, večerašnjem sastanku je prisustvovao i predstavnik opštine Čukarica Miljan Ćeranić, prenose roditelji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati