Beograd

[ Izvor: Mediji ]

05. 09. 2024. 15:19 14

Šapić: Jedino rešenje za Apoteke Beograd je da budu prodate

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da je "jedino rešenje za Apoteke Beograd da budu prodate jer posluju u minusu, a plate zaposlenima se isplaćuju iz donacija grada" i da će "do kraja godine biti doneta definitivna odluka".

Na pitanje novinara o lošoj situaciji u Apotekama Beograd, platama koje kasne i lošoj snabdevenosti lekovima koji su samo u tim apotekama dostupni, Šapić je rekao da grad daje oko 300 miliona dinara samo za zarade zaposlenima.

- To urušavanje traje, a koji su razlozi za to, ja se zaista ne razumem. To zašto oni nisu konkurentni sa privatnicima stvarno nemam pojma. Činjenica je da su Apoteke Beograd svakog meseca u minusu - dodao je Šapić.

On je naveo da bi najviše voleo da se što pre prodaju, dodavši da nema drugog rešenja i da on ne zna kako funkcioniše prodaja i koji su uslovi.

- Apoteke Beograd nemaju čak ni svoju imovinu, ali ta prodaja je problem jer će onda da se zatvore neke apoteke u manje naseljenim delovima Beograda, gde ljudima znače iako posluju u konstantnom minusu - objasnio je Šapić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati