Beograd

Direktno.rs

25. 07. 2024. 15:37 5

Gođevac: SNS investitoru poklonila 35 hektara zemljišta na prostoru bivšeg IMT

"Ko je od građana uz kupovinu stana dobio na poklon još neku parcelu ili parking mesto? Niko nikada, ali zato je SNS vlast investitoru poklonila zemljište na prostoru bivšeg IMT od 35 hektara u vrednosti od 350 miliona evra, dok je on platio samo 70 miliona za zgrade i zemljište ispod njih", istakla je Ana Gođevac, potpredsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde, na javnoj sednici povodom plana izgradnje na prostoru nekadašnjeg IMT.

- Niko ne veruje u deo plana kojim se predviđa zelenilo i javne površine jer se to u Beogradu ne proverava, već se pojedinačnim projektima dozvoljava izgradnja u korist investitora - objašnjava Gođevac.

- Od ovog plana korist nemaju ni država, ni grad, ni opština, pa ni sami građani, već svi zajedno jedino možemo uknjižiti štetu i urušavanje komfora života na Novom Beogradu. Većinsko opredeljenje građana je da se na prostoru nekadašnje fabrike izgradi veliki park, a ne novo stambeno naselje - istakao je Ranko Vlaisavljević, potpredsednik novobeogradskog odbora Stranke slobode i pravde.

- U novih 5000 stanova bi živelo približno 15.000 stanovnika, sa 6.000 - 7.000 automobila. Infrastruktura već sada ima zastoje, a stvaranje toplotnog ostrva moglo bi podići temperaturu u bloku i okolini do 10°C, što smo videli nedavno kad je na nekim mestima temperatura prelazila 55°C. Stranka slobode i pravde ponovo zahteva da se zemljište uredi kao javno i da se napravi park po ugledu na Central Park u Njujorku jer nam stambenih blokova ne nedostaje, ali zelenila i čistog vazduha apsolutno da - zaključio je Vlaisavljević.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati