Beograd

[ Izvor: Nova.rs ]

20. 07. 2024. 18:51 12

Lanac prodavnica sportske opreme gradiće kompleks od 152.000 kvadrata na Adi

"Planeta sport", lanac prodavnica sportske opreme, planira da izgradi poslovni kompleks od 152.000 kvadrata na atraktivnoj lokaciji - na Adi Ciganliji. Zajedno sa kompleksom, zidaće i hotel sa četiri zvezdice, koji će imati 120 soba.

Na Adi Ciganliji, preciznije u bloku između Savske magistrale, Obrenovačkog puta, saobraćajnice S2 i kompleksa MUP-a na Čukarici, "Planeta sport", poznata po prodaji sportske opreme, planira izgradnju luksuznog kompleksa sa hotelom.

Iz dokumentacije koju je objavio Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Gradske uprave, na pomenutoj lokaciji planira se izgradnja poslovnog kompleksa okvirne površine od 152.000 kvadrata, koji bi obuhvatio i hotel sa četiri zvezdice, koji bi imao 120 soba. Takođe, bila bi izgrađena i garaža sa 400 parking mesta.

Objekat će se, kako se navodi, sastojati od većeg broja objekata međusobno povezanih "bogatim otvorenim i zelenim površinama u jedinstvenu urbanu kompoziciju visokih standarda". U prizemlju objekata predviđeni su sadržaji poput prodavnica i ugostiteljskih objekata.

- Poštujući izuzetan značaj prostora Ade Ciganlije kao najveće sportsko-rekreativne zone Beograda i njene prirodne vrednosti, pri realizaciji kompleksa posebno će se voditi računa o urbanističkoj postavci budućih objekata, kolskim prilazima i ulazima u garaže, otvorenim prostorima, pešačkim komunikacijama i ozelenjavanju - navedeno je u elaboratu.

Predviđeno je da budući objekti u kompleksu mogu zauzeti najviše 50 odsto parcele, a maksimalna visina objekata iznosiće 32 metra.

Inače, trenutno je, do kraja meseca, u toku rani javni uvid za potrebe izmena Plana detaljne regulacije makiške strane Ade iz 2016. godine.

Šta se sada nalazi na ovoj parceli?

Kako se navodi u dokumentaciji, prostor na kojem je planirana gradnja je "nedovoljno afirmisan i neiskorišćen", a "definisani parametri ne odgovaraju potencijalu lokacije i onemogućavaju njenu rekonstrukciju". Dodaje se i da će se kroz izmene i dopune PDR-a "mogu sagledati mogućnosti, ali i ograničenja za transformaciju prostora površine 9,9 hektara".

Reč je, inače, o lokaciji koja se nalazi sa južne strane Savskog jezera u pojasu između Obrenovačkog puta na severu, Savske magistrale na jugu i dva kompleksa MUP-a sa zapadne i istočne strane. Najveći prostor, navodi se u elaboratu, zauzimaju kompleks nekadašnjeg hipermarketa Mega Maksi, bruto površine skoro 10.500 kvadrata I parking na otvorenom.

Ko je vlasnik "Planete"?

Investitor ovog projekta je "Planeta sport", kompanija koja je široj javnosti poznata po prodaji sportske odeće i druge opreme. Većinski vlasnik, sa 70 odsto udela, jeste Borislav Stanojlović. On je inače i jedini vlasnik još jedne poznate prodavnice sportske opreme, "Sport vision". Stanojlović se u medijima ranije povezivao sa aktuelnim gradonačelnikom Aleksandrom Šapićem.

Preostalih 30 odsto vlasništva u "Planeti" drži Goran Lazović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati