Beograd

[ Izvor: Mediji ]

17. 07. 2024. 11:51 0

Radovi u više delova Beograda: Koje ulice su neprohodne i do kada će trajati?

Tokom radova na izgradnji telekomunikacione optičke mreže za potrebe povezivanja baznih stanica na području gradskih opština Stari grad, Palilula, Savski venac i Vračar, koje izvodi jedna telekomunikaciona kompanija.

Zbog radova na ulicama biće izmenjen režim saobraćaja, zauzeti i raskopani delovi kolovoza, trotoara i parking mesta u ulicama:

- Makedonska
- Svetogorska
- Vlajkovićeva
- Kosovska
- Takovska
- Arhiepiskopa Danila
- Bulevar kralja Aleksandra
- Lazarevićeva
- Kneza Miloša
- Svetozara Markovića
- Resavska
- Masarikova
- Kralja Milana

Radovi će trajati u periodu od 15. jula do 26. avgusta.Saobraćaj obustavljen i u Karađorđevoj

Tokom radova na rekonstrukciji, adaptaciji i sanaciji zgrade ugostiteljstva hotela „Bristol“, koje izvodi Republika Srbija i finansijer „Beograd na vodi“ d.o.o, biće obustavljen saobraćaj, zauzet i raskopan deo kolovoza u ulici Karađorđevoj ispred br. 65.

Radovi će trajati od 15. do 30. jula.

Obustava saobraćaja u ulici Sajmište i Bulevaru Mihajla Pupina

Tokom radova na obavljanju komunalne delatnosti održavanja ulica i opštinskih puteva, koje izvodi JKP „Beograd put“, biće zauzet kolovoz u Bulevaru Mihajla Pupina i obustavljen saobraćaj u ulici Sajmište, na Novom Beogradu.

Radovi će trajati do 01. septembra.

Izmena režima saobraćaja u Bulevaru revolucije

Zbog redovnog održavanja ulica i opštinskih puteva, koje izvodi JKP „Beograd put“, biće izmenjen režim saobraćaja kao i zauzet deo kolovoza u Bulevaru revolucije između ulica Sanske i Vuka Karadžića u smeru ka gradu, na teritoriji opštine Grocka.

Očekuje se da radovi traju od 17. jula do 11. avgusta.

Izmena režima saobraćaja u ulici Petra Lekovića

Tokom radova na otklanjanju okolnosti kojima se ugrožava bezbednost i zdravlje ljudi, objekata i saobraćaja, na postojećim linijskim infrastrukturnim objektima, koje izvodi JKP „Beogradske elektrane”. Biće izmenjen režim saobraćaja, zauzet i raskopan deo kolovoza i trotoara u ulici Petra Lekovića, u zoni kućnog broja 24, na teritoriji opštine Čukarica, u vremenskom periodu od 22. jula do 05. avgusta.

Izmena režima saobraćaja u Egipatskoj

Tokom radova na na obavljanju komunalne delatnosti održavanja ulica i opštinskih puteva, koje izvodi JKP „Beograd put“, biće izmenjen režim saobraćaja, zauzet kolovoz i obustavljen saobraćaj u jednoj kolovoznoj traci (smer od ulice Nikole Dobrovića ka ulici Gandijevoj), i dvosmerno odvijanje saobraćaja u drugoj slobodnoj kolovoznoj traci u od raskrsnice sa ulicama Vojvođanska – Gandijeva do raskrsnice sa ul. Tošin bunar, na Novom Beogradu.

Radovi će trajati do 18. jula.

Radovi i u Zemunu

Krajem jula počinju radovi u ulicama:

- Preradovićevoj
- Kosovskoj
- Davidovićevoj
- Beogradskoj
- Ulici dr Petra Markovića

Izvodiće se radovi na rekonstrukciji saobraćajnica, trotoara i ivičnjaka u dužini od 620 metara. Nova kolovozna konstrukcija biće popločana granitnim kamenim kockama, dok će na trotoarima biti postavljene granitne kamene ploče. U pobrojanim ulicama radiće se rekonstrukcija vodovoda, kišne i fekalne kanalizacije. Projektom je predviđena zaštita toplovoda, elektroenergetskih i telekomunikacionih instalacija. Takođe, biće urađena horizontalna i postavljena vertikalna saobraćajna signalizacija, kao i javna rasveta, objavljeno je na sajtu zvaničnom sajtu gradonačelnika Beograda. Tokom rekonstrukcije ulica, ekipe će raditi u fazama i biće uspostavljeni saobraćajni koridori.

U prvoj fazi radiće se Beogradska, Davidovićeva i dr Petra Markovića, druga faza radova je u Kosovskoj, a treća u Preradovićevoj ulici. Rok za završetak radova je godinu dana. Sveobuhvatnim uređenjem ovih ulicama koje povezuju već rekonstruisane Kej oslobođenja i Glavnu biće zaokružena revitalizacija saobraćajne infrastrukture u centralnoj zoni Zemuna. Ova kapitalna investicija važna je i za turističku infrastrukturu, jer je Staro jezgro Zemuna, kao posebna ambijentalna celina, od izuzetnog istorijskog i kulturnog značaja.

Više informacija i od drugim ulicama i delovima Beograda gde su radovi u toku ili tek treba da počnu, pročitajte na sajtu Sekretarijata za saobraćaj.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati