Beograd

Direktno.rs

13. 07. 2024. 17:26 8

Sindikat GSP: Izbegnuta nova tragedija na ulicama Beograda

"Danas, 13. jula u Ulici Micka Krstića u naselju Karaburma došlo je do još jednog ozbiljnog incidenta na autobusu privatnog prevoznika "Beobus siti 2015" na liniji "25" koji saobraća u okviru konzorcijuma "Mobilitas", kada je došlo do eksplozije pneumatika (gume) i otpadanja sa vozila", navodi se u saopštenju Sindikata "Centar - GSP Beograd", koje prenosimo u celosti.

"Sindikat "Centar GSP Beograd" ističe da je ovo ozbiljan incident u kojem samo pukom srećom nije došlo do ozbiljne povrede ili stradanja slučajnih prolaznika, imajući u vidu da se eksces dogodio u gradskom naselju, a da je pneumatik završio na trotoaru sa druge strane ulice. Glavnu odgovornost za održavanje vozila snosi privatni prevoznik koji je i vlasnik vozila, ali i ističemo i ogromnu odgovornost grada Beograda. Naime, Grad Beograd mesecima ne sprovodi nikakvu kontrolu poštovanja ugovornih obaveza od strane privatnih prevoznika, zbog čega su građani Beograda prepušteni na milost i nemilost pojedinih privatnih firmi koje nije briga da li će neko ponovo nastradati usled njihovog nemara i neodržavanja voznog parka.

Umesto da privatni prevoznici budu rigorozno sankcionisani za sve propuste koji se dogode, gradska vlast čini upravo suprotno - smanjuje broj autobusa GSP "Beograd" za više od 300, a povećava broj autobusa privatnih prevoznika, i to onim prevoznicima sa najlošijom reputacijom i dokazano opasnim vozilima, a za mnogo veći novac nego što je GSP "Beograd" kao gradski prevoznik plaćen po ugovoru sa gradom.

O stanju vozila privatnih prevoznika koji prevoze građane na linijama javnog prevoza ilustrativno i jasno pokazuje da je po prijavama građana samo za vozila na liniji "511" koja saobraća do Sremčice, Uprava saobraćajne policije MUP-a u periodu od marta do maja ove godine napisala čak 272 kazne za prekršaje kao što su tehnički neispravni autobusi i radno vreme vozača duže od zakonski dozvoljenog, što je sindikatu "Centar GSP Beograd" zvanično potvrđeno iz MUP-a.

Očigledno da gradska inspekcija i Sekretarijat za javni prevoz nemaju nameru da počnu da rade svoj posao i kontrolišu vozila javnog prevoza, stoga ovim putem pozivamo Upravu saobraćajne policije da sprovede veliku akciju kontrole svih vozila javnog prevoza, a prvenstveno onih prevoznika koji su imali najviše ekscesa i ugrožavanja bezbednosti građana, kako bi se takvi autobusi isključili iz saobraćaja, a odgovorna lica i privatne firme rigorozno kaznila po zakonu. Nažalost, to je trenutno jedini način na koji se nešto može promeniti usled potpunog odsustva reakcije grada Beograda na stanje u javnom prevozu u prestonici", zaključuje se u saopštenju Sindikata "Centar - GSP Beograd".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati