Beograd

Direktno.rs

12. 07. 2024. 17:46 2

Vesić opet slagao: Država nije otkupila staru šećeranu

Marko Dimić, predsednik beogradskog izvrsnog odbora SSP i bivši odbornik u skupstini grada, skrenuo je pažnju da je istekao rok od 30 dana koji je država imala da iskoristi pravo preče kupovine u slučaju Stare šećerane.

Dan pre licitacije, dva ministra, građevinarstva Goran Vesić i kulture Nikola Selaković, obišli su Staru šećeranu uveravajući da će sve biti po zakonu, odnosno, da se kulturno dobro neće prodavati.

Selaković jer rekao da je "ovaj prostor pod zaštitom države, kao kulturno dobro od najvišeg značaja. On to mora i treba da ostane".

Na licitaciji nije učestvovala država, iako je imala prava. S obzirom da je Stara šećerana kulturno dobro, država je po Zakonu o kulturnim dobrima iz 2021. godine imala prava i preče kupovine. Još uvek se očekuje da će ona iskoristiti to svoje pravo i spasti Šećeranu. Naime, po zakonu država ima prava da u roku od mesec dana otkupi Šećeranu od Vrenja po ceni po kojoj je danas prodata.

Neposredno nakon licitacije, ministar Goran Vesić je rekao da "nažalost, država ne može da utiče na rad stečajnih upravnika. Ono što može da učini država je da iskoristi pravo preče kupovine što se nadam da ćemo da učinimo".

Ispostavilo se da nije urađeno ono što je Goran Vesić rekao. Na ovu činjenicu ukazao je Marko Dimić, predsednik beogradskog izvrsnog odbora SSP i bivši odbornik u skupstini grada. Naglasivši da se ni gradonačelnik nije bavio Starom šećeranom, jer je imao preča posla - da se bavi Goranom Vesićem.

- Danas je isteklo mesec dana koliko je bio rok da država otkupi Staru šećeranu, po pravu preče kupovine. Vesić je opet slagao pošto je rekao da će država otkupiti Staru šećeranu. Šapić se nije ni bavio Starom šećeranom, zanimao se Vesićem. Dok se oni svađaju ode i Stara šećerana i ceo Beograd jer su zauzeti sobom - napisao je Marko Dimić na društvenoj mreži Iks.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati