Beograd

[ Izvor: Mediji ]

12. 07. 2024. 14:42 0

Istraga protiv direktorke Doma za stare zbog požara u kom su stradale dve osobe

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv M. S. (67), direktora Doma za stare "Milidom Luks" zbog krivičnog dela Teško delo protiv opšte sigurnosti u vezi sa požarom koji je 13. decembra 2023. godine izbio u tom Domu, a u kojem su stradala dva korisnika, a pet teško povređeno, saopšteno je iz pomenute institucije.

- Osumnjičena je saslušana u prostorijama VJT u Beogradu, gde je negirala izvršenje krivičnog dela i iznela svoju odbranu. Prema naredbi o sprovođenju istrage, M. S. nije postupala po propisima i to po Zakonu o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu, kojim je zabranjeno pušenje u ustanovama socijalne zaštite, te kao lice ovlašćeno i zaduženo lice za kontrolu zabrane pušenja nije kontrolisala ovu zabranu u spavaćim sobama u kojima su smešteni korisnici Doma - navodi se u saopštenju.

Ona takođe, kako se sumnja, nije izradila "Proceduru o postupanju u slučaju nastupanja incidentnih situacija" u skladu sa Zakonom o pravima korisnika usluga privremenog smeštaja u socijalnoj zaštiti.

- Usled toga je u sobi koju su koristili D. V. i M. G. 13. decembra 2023. godine oko 18:50 došlo do požara, koji je iniciran žarom cigarete ili otvorenog plamena upaljača sa zapaljivim materijalom u zoni komode. Osumnjičena je, kako se sumnja, olako držala da do smrti oštećenih M. G. i D. P. neće doći, koji su nastradali usled posledica požara, kao ni do teškog telesnog povređivanja petoro korisnika Doma D. J, N. D, G. Đ, D. N. i V. K. usled trovanja gasovima u požaru - navodi se.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati