Beograd

Direktno.rs

12. 07. 2024. 13:53 4

SrCe Palilula: Mali Leskovac i Vuka Vrčevića kao "Palilulski Bangladeš"

"Dok su delovima Beograda suve slavine na 35 stepeni, trećina grada nema uređenu kanalizaciju, a svaka veća kiša proizvede poplave u kojima strada imovina, režim SNS pokušava da ubedi građane da je za njih najvažnije da se naprave akvarijumi, delfinarijumi i ostali koruptivni projekti za EXPO 27", navodi se u saopšenju OO Srbija centar Palilula, koje prenosimo u celosti.

"Na samo par kilometara od centra grada, u nehigijenskim uslovima, bez tekuće vode, kanalizacije i osnovnih uslova za život preživljavaju ljudi kojih se vlast seti samo kada su im neophodni pred neke izbore. Zato Srbija centar Palilula zahteva od gradskih i opštinskih vlasti da se konačno pozabave nehigijenskim naseljima Vuka Vrčevića i Mali Leskovac (koji je na svoju inicijativu promenio naziv u Ulica Irisa).

U kućama od kartona, lima i poneke stare cigle živi oko hiljadu ljudi, a taj broj se neprestano povećava. Nekoliko ulica u kojoj se nalaze neuslovne udžerice pretvorene su u otvorenu deponiju građevinskog šuta, hemijskog otpada i uginulih životinja. Fekalije i otpadne vode izlivaju se direktno na ulicu. Proći ovim delovima Palilule, a ne primetiti kamione kipere kako istovaraju šut ili beskućnike kako pale gume nezavisno od godišnjeg doba u kome se nalaze postalo je apsolutno nemoguće. Pored uživalaca raznih opijata, ovim naseljima dominiraju i psi lutalice, a deo opštine uz Ada Huju, pa sve do Pančevačkog mosta već je među Palilulcima poneo naziv "Palilulski Bangladeš".

Gradska i opštinska vlast godinama ostaju nemi na sva dešavanja u ova dva naselja, a umesto uređenja pomenutog prostora, ti nesrećni stanovnici nehigijenskih naselja dobijaju paket pomoći u vidu napolitanki, ratluka, keksa i flaše vina sa likom predsednika Srbije i to samo pred izbore.

Na samo 500 metara od pomenutog "Bangladeša" nikle su hiljade kvadrata dva tržna centra. Radnje najpoznatijih svetskih brendova, uređene pešačke staze, drvoredi, parkinzi, najbolje pokazuju podelu društva na građane prvog, drugog i čak trećeg reda.

Nedaleko od naselja Vuka Vrčevića, a pored Dunava, nalazi se i poznato šetalište za sve Palilulce i mnoge druge Beograđane. Uz šetalište nalaze se igrališta za decu koja su ugrožena gmizavcima i pacovima sa obližnjih deponija. Takođe, taj deo oko igrališta i klupica zapušten je i polako zarasta u korov, pa se pored navedenih opasnosti postavlja i pitanje krpelja i komaraca.

Pozivamo lokalnu opštinsku i gradsku vlast da prestane sa politikom laži, korupcije i obmanjivanja svojih sugrađana, već da se okrene građanima i reše goruća pitanja naše opštine dok još uvek niko nije stradao od izbijanja potencijalnih zaraza", zaključuje se u saopštenju OO Srbija centar Palilula.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati