Beograd

[ Izvor: Nova.rs ]

03. 07. 2024. 17:33 45

Bastać započeo pregovore sa SNS oko vlasti na Starom gradu

Konstitutivna sednica Skupštine opštine Starog grada zakazana je za 9. jul, a manje od nedelju dana do nje nije zvanično poznato ko će formirati većinu. Portal Nova.rs saznaje da su pregovori između Srpske napredne stranke i Marka Bastaća, lidera "Čuvara starog grada", započeti i sada se očekuje konačna odluka oko toga ko će formirati vlast na ovoj beogradskoj opštini.

Marko Bastać je dugo u javnosti negirao da je postojala bilo kakva komunikacija između njega i predstavnika Srpske napredne stranke. Međutim, prema saznanjima Nova.rs, komunikacija je sada ostvarena i započeti su pregovori između te dve političke opcije na Starom gradu.

Ovaj portal je kontaktirao Bastaća kako bi potvrdio tu informaciju, međutim on nije odgovarao ni na pozive ni poruke.

Nosilac liste "Biramo Stari grad" Radomir Lazović rekao je ove srede gostujući na televiziji N1 da je, što se njih tiče, priča oko Starog grada gotova, te da u teoriji postoji šansa da oni sa Bastaćem formiraju vlast na Starom gradu.

- Mi smo predali predlog, nismo na njega dobili odgovor. Na Bastaću je da objašnjava ljudima zašto on pregovara sa vlastima, ne pregovara, šta radi. U toj platformi je jedan od principa da prema onome koja je lista koliko dobila mandate, tako se pregovara - rekao je Lazović.

Podsećamo, dve opozicione liste "Biramo Stari grad" i "Čuvari Starog grada" obavile su nekoliko razgovora nakon čega su predstavnici "Biramo Stari grad" uputili Bastaću predlog o saradnji i formiranju, kako kažu, opozicione vlasti i uz to postavili vremenski rok u kom bi on trebao da odgovori.

Međutim, u predviđenom vremenskom periodu odgovor od Bastaća nije stigao. On je tvrdio da taj rok nije dogovoren, već da je njega postavio Radomir Lazović, nosilac liste "Biramo Stari grad".

Takođe, Bastać je tvrdio najpre da će odgovor opoziciji stići do nedelje 23. juna, potom do srede 26. međutim, do dan danas odgvora nema.

Gde je u svemu tome bio SNS?

Srpska napredna stranka, koja je bila drugoplasirana na izborima 2. juna, na Starom gradu, gotovo da se nije oglašavala po pitanju većine na Starom gradu.

Jedino je predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić kratko odgovorila na pitanje novinara, rekavši da se ona ne bavi Starim gradom.

- Bavi se naš opštinski odbor Srpske napredne stranke na Starom gradu, to je njihov posao. Mogu da pretpostavim da je bilo, verujem. Bilo bi neozbiljno da nisu pokušali da imaju komunikaciju, kao što mi kao Srpska napredna stranka pokušavamo uvek da imamo komunikaciju sa svima. Neki pristanu, neki ne pristanu - rekla je ona.

I pre i posle ove izjave, Bastać je tvrdio da razgovora sa SNS nije bilo, te da su jedino vođeni sa predstavnicima opozicije, sve do ovog momenta, očigledno.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 45

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sličnosti i razlike

Zoran Živković [05.07.2024.]




Video dana

Roki

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati