Beograd

Direktno.rs

01. 07. 2024. 11:29 5

"Beograd je zahvaljujući SNS - bankrotirao"

Poverenik Srbija centra za Beograd Boško Šindić izjavio je povodom današnjeg usvajanja budžeta Grada za 2024. da je Beograd bankrotirao.

- Šapiću je uspelo nešto što se nije desilo ni u svetskoj ekonomskoj krizi, a to je da prihodi u budžetu Beograda budu manji nego rashodi. Zato sredstva moraju da se prebacuju iz budžeta Republike na gradski budžet, što je dovelo u pitanje određeni broj propisa koji reguliše ovu oblast zbog toga što u tom slučaju Grad može da ta sredstva troši samo na svoje izvorne nadležnosti - rekao je Šindić na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima budžetom Beograda upravljaju Vojislav Šešelj i Aleksandar Vulin kao koalicioni partneri Srpske napredne stranke.

- Osnovna mana ovog predloženog budžeta jeste to što predstavlja samo formu koja mora da se ispuni da bi se na taj način stekao utisak da postoji pravna država. U stvarnosti ovako projektovani budžet niti obavezuje vlast, niti postoji odgovornost nosilaca javnih funkcija za trošenje tih sredstava, niti postoji adekvatna kontrola.

Šindić je istakao da je više od 10 milijardi odnosno oko sedam odsto budžeta predviđeno za otplatu kamata i dugova koje je napravila vlast.

- Preko 191 milion je planiran za projekat "Povećanje procenta muškaraca koji prisustvuju radionicama za reciklažu", a 145 miliona za kanalizaciju u Kumodražu. Više nas košta povećanje procenta muškaraca koji prisustvuju radionicama za reciklažu nego kanalizacija u Kumodražu.

Šindić je objasnio da će se "nakon smene SNS vlasti povratiti nezavisne institucije i formirati Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal".

- Jedan od prvih kandidata za procesuiranje biće Aleksandar Šapić. Nakon Aleksandra Vučića i Siniše Malog - poručio je Šindić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


In memoriam

Zoran Živković [01.07.2024.]




Video dana

Prizor od kog se diže kosa na glavi

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati