Beograd

Direktno.rs

01. 07. 2024. 11:22 6

Mitrović (SSP): SNS građanima obećavala kule i gradove, sad vidimo da od tih obećanja NEMA NIŠTA!

"Konačno je stigao budžet grada Beograda za 2024. godinu i moram reći da je ovo jutro nakon dve burne, pijane noći. Ovo je jutro budžeta nakon dve izborne kampanje u kojima je Srpska napredna stranka obećavala građanima kule i gradove. Tri mosta, dva tunela, neviđene infrastrukturne projekte, a ono što možemo da vidimo jeste da je ovo isključivo budžet velikih rezova. Od izbornih obećanja SNS-a nema ništa, SNS je prevarila građane nakon izbora i rešila da u ovom budžetu izbriše sve što je važno za razvoj ovog grada", rekao je Peđa Mitrović, generalni sekretar Stranke slobode i pravde, na današnjoj konferenciji za medije povodom Odluke o budžetu grada Beograda za 2024. godinu.

Mitrović je rekao da je najbitnija cifra u ovom budžetu 16 milijardi odnosno - razvojna komponenta budžeta smanjena za 16 milijardi dinara.

- To je 16 milijardi dinara manje za socijalu, zdravstvo, zaštitu životne sredine, saobraćaj, kulturu. 3,2 milijarde je manje za zaštitu životne sredine; 8,7 milijardi manje za saobraćaj; 1,5 milijardi manje za osnovno obrazovanje; 1,3 milijarde manje za kulturu. To je to što se Srpska napredne stranke tiče i njihovom odnosu prema gradu - rekao je Mitrović.

Mitrović je novinarima rekao da, ukoliko se budžet pogleda malo detaljnije o spisku kapitalnih infrastrukturnih projekata, "ono što možete da vidite je da i ove godine po starom običaju Srpske napredne stranke desetine i desetine projekata pomereno za naredne godine, odnosno desetine projekata zapravo nikad neće biti ni izgrađeno".

- Pročitaću vam samo neke od projekata koje SNS rešila da izbriše iz budžeta, nema socijalnih stanova, 900 miliona dinara je manje u 2024. za to, milijardu dinara je manje u 2025. Bulevar patrijarha Pavla čiji je završetak spektakularno najavljivan tokom izborne kampanje planiran je tek za 2026. godinu, saobraćajnica pristupna za Prokop u ovoj godini nula dinara, autobuska stanica prebačena za 2026. godinu završetak, saobraćajnica u industrijskoj zoni Zemuna nula dinara, Batajnički bulevar nula dinara, pristupna saobraćajnica za deponiju Vinča nula dinara.

- Ono što je dobra stara politika SNS-a to je da nema socijalne komponente u budžetu osim socijalne zaštite, u ovom trenutku nema dovoljno kapaciteta za predškolce, nema više ni izgradnje predškolskih ustanova, tako je u budžetu za ovu komponentu smanjen sa 1,3 milijarde na 231 million dinara. Ključno pitanje je kada obećavate građanima u kampanji modernizaciju zgrada, neviđenog broja kvadrata, tri mosta, pitanje je zašto, gospodo iz SNS-a, niste sa ovim budžetom išli u kampanju i da od izgradnje infrastrukturnih projekata nema ničega, zašto to nije bio vaš program - zaključio je Mitrović.

Potpredsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde Ana Gođevac rekla je da za 11 godina vlasti Srpske napredne stranke potrošeno preko 12 milijardi evra iz beogradske kase.

- Da li iko u Beogradu danas bolje živi zbog tih 12 milijardi? Nažalost ne. Beograd se pretvorio u mesto lažnih obećanja, loših i nezavršenih projekata i korupcije. Ono malo projekata što su završili uradili su tako da mora da se večito popravlja. Dobar primer toga je prevrtanje kocki na Trgu republike. Danas oni koji budu glasali za predloženi budžet ne glasaju za to da Beograđanima bude bolje, glasaju za to kako će novac iz beogradskog budžeta završiti u džepovima nekolicine - rekla je Gođevac i dodala:

- U ovom budžetu nema nove škole u Mirijevu, nema nove osnovne škole u naselju Stepa Stepanovića, Vojvode Vlahović, nema novih srednjih škola na levoj obali Dunava, niti u Batajnici. Autobuska stanica, rok za izgradnju bio je 2019. godine, šest godina od početka izgradnje i 20 miliona evra ulaganje ovako izgleda danas. Bulevar patrijarha Pavla, od njega imamo samo bilborde koje je postavio u decembru Aleksandar Šapić. Linijski park, koji danas izgleda kao deponija, navodno će biti park, ali jedino što postoji su hiljade kvadrata izgradnje za privatne investitore - navela je Gođevac.

- Svi projekti koje SNS stavlja kao prioritete građanima Beograda pokazuje da se oni bukvalno bore protiv Beograđana. Najvažnije je da izgradnja nacionalnog stadiona bude brza, dok dečija bolnica Tiršova 2 još uvek nije ni započeta. Oni su rešili da svojim investitorima dozvole da ruše Sajam, Generalštab i hotel Jugoslavija. Nastavljaju sa najvećom pljačkom u Evropi, nastavljaju da poklanjaju zemljište Beograđana raznoraznim investitorima - zaključila je Gođevac.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


In memoriam

Zoran Živković [01.07.2024.]




Video dana

Prizor od kog se diže kosa na glavi

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati