Beograd

Direktno.rs

29. 06. 2024. 16:03 7

Borba u potaji oko fotelja, Beograd plen nezajažljivih naprednjaka

Umesto da pripremaju obrazlaganje i odbranu budžeta na sednici koja će biti u ponedeljak, naprednjaci se, iza zatvorenih vrata, tuku oko fotelja javnih komunalnih preduzeća.

Za sednicu u ponedeljak tajno se spremaju rešenja o imenovanju v. d. direktora određenih JKP, iako to ne stoji u dnevnom redu u najavi koja je poslata odbornicima.

Vuk Janković neće više biti direktor Beograd puta, a trenutno su u sukobu oko sudbine tog preduzeća Aleksandar Šapić i Goran Vesić. Vesić gura svog čoveka Aleksandra Svilara, sadašnjeg tehničkog direktora preduzeća, koga je on i doveo na to mesto.

Na sednici u ponedeljak će biti smenjen v. d. direktora Zelenila Beograd Dušan Tojagić, koji se u petak otvoreno suprotstavio Aleksandru Šapiću uz seriju međusobnih uvreda i pretnji. Zelenilo Beograd je upravo Šapić upropastio formiranjem fiktivnog preduzeća "Beogradski park", koje ništa ne radi, a preuzelo je veliki deo sredstava iz budžeta.

Krajnje je vreme da se direktori javnih komunalnih preduzeća biraju na konkursu, a ne da se funkcije dele kao da se radi o privatnim firmama. Pritom, odbornici o ovome nisu obavešteni, niti su im poslate biografije ljudi koji će biti dovedeni, što je poseban skandal.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


In memoriam

Zoran Živković [01.07.2024.]




Video dana

Ritam mašina

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati