Beograd

[ Izvor: N1 ]

27. 06. 2024. 14:19 16

Grupa mladića sprečava ulazak u Dorćol plac, gde večeras počinje "Mirdita"

Ispred Dorćol placa u Beogradu, gde večeras počinje festival "Mirdita, dobar dan", okupilo se oko pedeset mladića koji sprečavaju ulazak u ovaj prostor i mašu srpskim zastavama, ali ne dozvoljavaju da budu snimani. Policija je jednim kolima blokirala prilaznu ulicu, u blizini je još jedna policijska patrola.

Kod Dorćol placa je i omladina Nove Demokratska stranke Srbije (Novi DSS) čiji je predsednik Stefan Seratlić rekao da su pripadnici te stranke tu iz dva razloga.

- Prvi je da bismo poželeli dobrodošlicu sugrađanima sa Kosova i Metohije u svoju prestonicu. A drugi je da bismo izrazili žaljenje što je ovaj festival predstavljen kao razmena kosovske i srpske kulture, a to je protivustavno - rekao je Seratlić.

Dodao je da omladina Novog DSS traži da ovaj festival bude zabranjen pre svega iz bezbednosnih razloga, a i zato što je protivustavan.

Omladinci ove stranke su ispred Dorćol placa organizovali i mini izložbu na kojoj je predstavljena kulturna baština Srbije na Kosovu i Metohiji, razvili su i transparent kojim su gostima sa Kosova i Metohije poručili "Dodbrodošli u svoju prestonicu".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idealan tajming

Zoran Živković [26.06.2024.]




Video dana

Mačka programira

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati