Beograd

[ Izvor: Vreme ]

09. 06. 2024. 17:13 27

Vučićev i Dodikov Svesrpski fijasko: Nekoliko hiljada ljudi, sa sve folklorašima (FOTO)

Na beogradskom Trgu Republike se u subotu na Svesrpskom saboru okupilo manje od sedam hiljada ljudi, računajući i folklorne ansamble.

- Toliko ih je bilo ukupno na Trgu, u nošnji i civilu, oko 17:30 - kaže za "Vreme" Aleksandar Gubaš iz Arhiva javnih skupova koji se bavi brojanjem i procenom broja demonstranata na ulicama.

Ranije je najavljeno da će u manifestaciji učestvovati oko 2.500 igrača folklora, što bi značilo da je oko 4.500 građana došlo da pogleda skup koji je mesecima gromoglasno najavljivan po medijima.

U Ulici Kralja Milana su sa obe strane bili parkirani autobusi koji su dovezli "narod" i igrače.

- Već i sam izbor Trga Republike kao mesta događaja sugerisao je da ovaj put nije postojala ambicija za organizovanjem posebno velikog mitinga. I pored toga, ovo je bio do sada najveći politički skup na otvorenom koji je održan ove godine u Beogradu, nešto posećeniji i od dočeka kineskog predsednika Sija Đinpinga - navodi Arhiv javnih skupova.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je održavanje "sabora" nazvao malim, a velikim korakom, ranije je rekao da očekuje deset hiljada ljudi samo iz Republike Srpske.

Na kraju se sabor, sa kojeg je potekla preduga i prazna deklaracija, ispostavio kao fijasko što se tiče broja posetilaca, ali bilo je nadletanja borbenih aviona, molebana i vatrometa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 27

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idolatrija

Zoran Živković [21.06.2024.]




Video dana

Prevrtljiv pas

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati