Beograd

[ Izvor: N1 ]

30. 05. 2024. 08:11 4

Grad osnovao novi sportski centar na Banjici - adresa ista, direktor isti

Na beogradskoj adresi Crnotravska 4, na Banjici, na istoj katastarskoj parceli, registrovana su dva preduzeća, gotovo jednakog naziva, koja se bave istom delatnošću i upravljaju istom imovinom - sportskom dvoranom i bazenom.

Grad Beograd je u utorak 28. maja, registrovao novo preduzeće: Sportsko-rekreativni centar Voždovac, na istom mestu gde uveliko posluje preduzeće Sportski centar Voždovac, u vlasništvu ove gradske opštine.

Osim istovetne adrese, dve firme imaju i istog direktora - Marka Rubežanovića.

I šifra delatnosti je ista - 93.11 delatnost sportskih objekata.

U Odluci o osnivanju novog preduzeća u vlasništvu Grada Beograda - Sportsko rekreativnog centra Voždovac, navodi se da će ono upravljati objektima koji se nalaze u Crnotravskoj ulici broj 4 i broj 4a, na katastarskoj parceli 11614/1. To je "zemljište pod zgradom, zgrada za sport i fizičku kulturu - sportska dvorana, pokriveni bazen i vezni deo, površine 11.986 kvadrata".

Odluku o osnivanju potpisao je predsednik privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić.

Upravo je Šapić u novembru prošle godine, prilikom obilaska SC Voždovac najavio da očekuje da 2024. počne rekonstrukcija bazena na Banjici, kao i samog Sportskog centra, te da će Grad Beograd preuzeti upravljanje nad tim objektom.

Nejasno je, međutim, šta će biti sa postojećim preduzećem - Sportskim centrom Voždovac, odnosno, da li će, kada i na koji način biti ugašeno.

Prema zvaničnim završnim računima "stari" Sportski centar Voždovac je 2023. godinu završio sa gubitkom od 21,77 miliona dinara. Godinu pre, takođe je u poslovne knjige upisao minus, i to od 19,03 miliona dinara.

Sportski centar Voždovac je, podsetimo, postao preduzeće tek 2. marta 2020. godine - do tada je poslovao kao Ustanova sportski centar Voždovac.

Inače, ovo nije jedini bazen u Beogradu koji je, iz "opštinskih ruku" prešao na Grad.

Šta je najavio Šapić za bazen na Banjici

Kada je 3. novembra 2023. godine Aleknsandar Šapić posetio SC Voždovac poručio je da će, "prvom prilikom, kada to bude formalno moguće, ovaj bazen preći u nadležnost Grada Beograda".

- Problem u vezi sa ovim objektom mora sistemski da se rešava, odnosno da u potpunosti pređe pod upravu Grada Beograda. U tom slučaju imao bi isti status kao SC "11. april", SC "Milan Gale Muškatirović" ili SC "Tašmajdan". Opštine jednostavno nemaju kapacitet za upravljanje bazenima jer su svi bazeni neprofitabilni. Najhitnije ćemo uraditi projekat rekonstrukcije i sanacije objekta u kojem se bazen nalazi jer ne smemo da dozvolimo da zatvoreni bazen SC ‘Voždovac’ ne radi duže vreme. Ne kažem to samo zbog Vaterpolo kluba "Partizan", koji je simbol našeg i svetskog vaterpola, već i zbog svih ljudi koji žive u ovom delu grada - rekao je Šapić 3. novembra 2023, preneo je Beoinfo.

Cilj je, kako je tada istakao, da se na Banjici čitav prostor od stadiona, sportske hale, teniskih terena i plivališta "konačno organizuje na kvalitetan način".

- Mora da se napravi interna saobraćajnica sa trotoarima zbog bezbednosti dece, te da se uvede red kada je parkiranje automobila u pitanju. Očekujem da već sledeće godine imamo konkretna rešenja i početak radova, a na zadovoljstvo korisnika. Preciznije informacije ćemo imati kada se uradi prvo idejno rešenje, ali svakako će se raditi prioritetno, da bi deca imala gde da treniraju - naveo je tada Šapić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Proka pronalazač

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati