Beograd

[ Izvor: N1 ]

27. 05. 2024. 18:08 4

Radnici GSP-a digli glas: Blokirana žuta traka na Brankovom mostu

Radnici GSP Beograd blokirali su žutu traku na Brankovom mostu ovog ponedeljka u saobraćajnom špicu, želeći da skrenu pažnju na lošu poziciju u kojoj se nalaze, kao i na loše odluke ovog javnog preduzeća.

Zaposleni radnici koji protestuju uputili su se preko Brankovog mosta do prvog semafora na Novom Beogradu jer žele da pokažu građanima u kakvom je stanju GSP ali i da ukažu da je to problem svih Beograđana koji koriste javni prevoz.

- Mi smo uputili zahteve Privremenom organu grada i Sekretarijatu za prevoz ali dobijamo odgovore isključivo preko medija. Aleksandar Šapić nam se na taj način obratio i uspeo je da uvredi sve nas, svakog zaposlenog jer je rekao da zaposleni u GSP kradu naftu i delove. To je ružan narativ, ne možete da optužite sve zaposlene, i to ne priliči nekome ko je prvi čovek Beograda - rekao je Ivan Banković, sindikat "Sloga" GSP-a.

Komentarišući najavu da će grad Beograd ustupiti 30 linija privatnim prevoznicima, Banković je rekao da je to loš potez.

- Vrednost tog projekta je 560 miliona evra za 10 godina, za javno - prviatno partnerstvo, ili 56 miliona svake godine. Mi smo izračunali, da bi se naši građani vozili potpuno obnovljenim voznim parkom trebalo bi nam oko 55 miliona evra. Šta je onda isplativije, da grad uloži u GSP ili da se godišnje daje milion evra više da bi nas privatni prevoznici prevozili - rekao je Banković.

Ovo je treći protest zaposlenih u GSP i kako navode iz sindikata oni se stalno suočavaju sa velikim pritiscima.

- Pritisci postoje. Evo sada su sa druge strane mosta bila dva radnika iz unutrašnje kontrole GSP-a koji su slikali sve učesnike protesta. To je pritisak sa kojim se svi stalno suočavamo. Strah je prisutan, a pritisci idu do te mere da se nekima preti otkazima ako se pojave na našim skupovima. Mi moramo da se borimo, to stalno objašnjavamo zaposlenima, kao i da ovo nije ni dnevna ni politička stvar i nema veze ni sa jednim od ta dva. Jer ako ovo prođe ja onda ne znam kakva budućnost čeka GSP - naveo je Ivan Banković, sindikat "Sloga" GSP-a.

On je istakao da protestom žele građanima da kažu da se ovaj protest odnosi na sve koji koriste javni prevoz.

- Imali smo niiz ekscesa sa privatnim prevoznicima, otpadanje točka, paljenje autobusa, otpadanje vrata. Šta je nama garancija da će biti bolje, biće skuplje ali bolje? Nama nije cilj da maltretiramo bilo koga, mogli smo da blokiramo celu traku, ali poštujemo naše sugrađane, jer i naši sugrađani ispaštaju zbog toga pa je ovo zajednička borba - zaključio je Banković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati