Beograd

[ Izvor: Mediji ]

23. 05. 2024. 08:40 0

Nastavljen tender za nabavku 25 tramvaja u Beogradu

Tender za nabavku 25 travaja za gradski prevoz u Beogradu je nastavljen, a novi rok za dostavljanje ponuda je 27. maj u 8.30 časova. Otvaranje ponuda zakazano je za isti dan, pola sata kasnije, objavljeno je na Portalu javnih nabavki.

Nakon što je Republička komisija donela rešenje kojim se konačno odbija zahtev za zaštitu prava ponuđača, koji je podneo poljski proizvođač šinskih vozila "PESA Bidgoszcz SA", javna nabavka novih tramvaja za GSP Beograd je nastavljena.

U novoj objavi na Portalu javnih nabavki promenjena je, osim roka za dostavljanje i otvaranje ponuda - i osoba za kontakt za uvid u tramvajsku infrastrukturu.

Podsetimo, suspenzija tendera za nabavku 25 tramvaja u Beogradu usledila je početkom maja zbog zahteva koji je Komisiji za zaštitu prava ponuđača podnela poljska kompanija "PESA Bidgoszcz SA".

Komisija je zahtev ove firme odbacila rešenjem od 7. maja.

Usledila je žalba poljskog proizvođača, pa je 22. maja na Portalu javnih nabavki objavljeno i konačno rešenje o odbijanju žalbe doneto 20. maja.

Prema podacima iz rešenja Komisije, razlozi odbijanja su što poljska firma nije platila taksu predviđenu zakonom i što nije navela - ko joj je punomoćnik u Srbiji.

Za javnu nabavku 25 tramvaja Grad Beograd predvideo je skoro 140 miliona evra, tačnije 16.189.600.000, dinara bez PDV.

Taj iznos, kako je pisao Beobuild - daleko premašuje uobičajenu cenu za slične nabavke tramvaja u drugim gradovima Evrope.

Odluku o raspisivanju tendera za nabavku 25 tramvaja doneo je Privremeni organ Grada Beograda - na telefonskoj sednici.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati