Beograd

Direktno.rs

21. 05. 2024. 07:59 5

Jovanović: Kampanja bez ključnih tema za Beograd

"U dosadašnjem toku kampanje za beogradske izbore, propuštena je prilika da se diskutuje o ključnim temama za Beograd, tako da je javnost ostala uskraćena za suštinsku raspravu o budućnosti glavnog grada", izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji šef odborničke grupe "Savez za Srbiju" u Skupštini Grada Beograda.

- Ključne teme za Beograd jesu usvajanje Generalnog urbanističkog plana 2041, kao i novog budžetskog okvira 2024-26, a o tome nismo čuli ni reč - rekao je Jovanović.

- Mnoga važna pitanja nisu ni otvorena, poput sudbine javnog prevoza, formiranja gradske policije, stvaranja novih gradskih opština poput Avalskog venca, Batajnice i Dunavskog venca, kao i uvođenja referenduma o trošenju novca od poreza na imovinu - istakao je direktor CLS-a.

- Akteri koji su se ipak odlučili da učestvuju na izborima 2. juna moraju nešto reći i o razvoju infrastrukture Beograda, poput vraćanja luke, izgradnje železničke obilaznice, novog mosta na Adi Huji, ali i završetka unutrašnjeg magistralnog poluprsten. Još nije kasno da o ovim temama neko progovori i da se teme od ključnog značaja za građane nađu u srcu debate - poručio je Jovanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati