Beograd

[ Izvor: Danas ]

16. 05. 2024. 13:12 5

Radnici na BG aerodromu prete ŠTRAJKOM

Deo radnika beogradskog aerodroma u petak će stupiti u štrajk u periodu od 12 do 13 časova kao upozorenje rukovodstvu, saznaje Danas.

Predsednik sindikata Zajedno Jovan Tanasilović navodi da je ovog četvrtka u 14 sati zakazan sastanak rukovodstva Vansija sa nezadovoljnim radnicima, piše Danas.

Sagovornik dodaje da je sutrašnji štrajk zakazan i da će se svakako održati, osim ukoliko rukovodstvo danas pristane na zahteve radnika.

- Oni su povećali, tačnije korigovali zarade u skladu sa inflacijom, ali su svi bonusi, koji su radnicima povećavali plate i do 40 odsto, smanjeni - objašnjava on.

Osnovna plata tih radnika je ispodprosečna, tvrdi Tanasilović i dodaje da je posao izuzetno težak.

- Uslovi su teški, buka, vibracije, izduvni gasovi, pritisak vremena… i onda ljudi koji dođu sa strane da rade tu, kratko se zadržavaju - ukazuje sagovornik Danasa.

On objašnjava da su radnici nezadovoljni zbog ukidanja bonusa.

- Oni su podigli zarade, ali su ukinuli sve bonuse koji su išli preko 40 odsto, a u sezoni i više. Tako da zaposleni sad za isti rad primaju značajno manji novac i zato su rešili da stupe u štrajk - ukazuje Tanaisilović.

Kako dodaje, oni traže da se zarada vrati bar na prošlogodišnji nivo.

- Sezona nam tek predstoji, biće potreban veliki broj radnika. A problem je što radnici napuštaju kompaniju, novi ne dolaze i ne može da se izdrži taj obim posla. Preti da nam se ponovi ono što nam se desilo prošle godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


In memoriam

Zoran Živković [01.07.2024.]




Video dana

Pomoć stiže

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati