Beograd

[ Izvor: Nova.rs ]

10. 05. 2024. 16:44 41

Pola Beograda u rukama Ace Bosanca

Na već poduži spisak imovine biznismen Aleksandar Kajmaković, poznat po nadimku Aca Bosanac, dodaće još jednu stavku. Sudeći po poslednjim informacijama, on će zakupiti lokal na mestu kultne kafane “Poslednja šansa” na Tašmajdanu i vrlo verovatno na toj lokaciji otvoriti svoj restoran. Kajmaković, koji je privođen u sklopu istrage protiv klana Veljka Belikovuka, već poseduje niz ugostiteljskih objekata u Beogradu, simbola Beograda, a vlasnik je i nekoliko firmi.

Aleksandar Kajmaković u javnosti je poznat kao čovek iza kojeg stoji kontroverzni biznismen Predrag Ranković Peconi. U centru pažnje poslednjih godina našao se nekoliko puta. Portal Nova.rs je otkrio da je i njegova firma “Boutique 1” bila vlasnik prostora u kome se nalazi pozorište “Boško Buha”. Kao delatnost te firme u APR navedeni su restorani i pokretne ugostiteljske usluge.
Ipak, očito je da Kajmaković odlično sarađuje sa Gradom, budući da će uspostaviti saradnju sa gradskim preduzećem “Tašmajdan” od koga će zakupiti ugostiteljski objekat u kojem je već decenijama kafana "Poslednja šansa".Naime, njen vlasnik Ratko Vukadinović rekao je za Nova.rs da je pomenuto gradsko preduzeće taj lokal na prikrivenoj licitaciji dalo u zakup firmi “Eureka bar”.“Eureka bar” je inače u stopostotnom vlasništvu Aleksandra Kajmakovića. Upravo je preko te firme za oko 2,4 milijarde dinara kupio čuvenu kulu Geneks, koja je jedan od simbola Beograda. U APR-u je to preduzeće registrovano za usluge pripremanja i posluživanja pića.

Kajmaković je inače vlasnik brojnih ugostiteljskih objekata. Među njima je restoran „Temperament“ koji se nalazi u Beton hali, potom noćni kluba „La Fayette“ u Karađorđevoj ulici, kluba „Casina“ na Terazijama. Takođe, u vlasništvu tog biznismena je i hotel "Casina“, zatim klub "Teatro“ u Sarajevskoj, te splav "Port“ kod Ušća.  Spisak se tu ne završava, s obzirom na to da je Kajmaković vlasnik i kafića "Caffe Theatre“ poznatiji pod nazivom "Kod konja“, potom kafića "Boutique“ i ekskluzivnih apartmana pod istim imenom. U Skadarliji drži još nekoliko kultnih kafana - "Tri šešira“, "Dva goluba“ i "Zlatni bokal“.

Osim “Eureke bar i firme “Boutique”, ovaj biznismen u svom vlasništvu ima i firmu “Beojana”. U katastru se na nju vodi poslovni prostor u strogom centru grada i to u delu zgrade u kojoj je i pozorište Boško Buha. Preko nje je vlasnik 995 kvadrata na Trgu republike.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 41

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Nosilac liste

Zoran Živković [20.05.2024.]




Video dana

Pazi prste!

Anketa

Da li će Nikola Jokić igrati na Olimpijskim igrama?

Rezultati