Beograd

Direktno.rs

12. 04. 2024. 10:25 2

"U tenderu premalo tramvaja za previše novca"

"GSP "Beograd" je raspisao tender za kupovinu 25 novih tramvaja, umesto 100 novih tramvaja koje već nedeljama pompezno najavljuje predsednik Privremenog organa Aleksandar Šapić", naveo je direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović, čiju izjavu prenosimo u celosti.

"Osim što su tehnički uslovi takvi da ih može ispuniti baš jedna turska kompanija i proizvođač šinskih vozila (Bozankaya), skandalozna je procenjena vrednost nabavke ovih tramvaja i to na čak 19,4 milijarde dinara, odnosno oko 780 miliona dinara po tramvaju.

Poređenja radi, tramvaji koje kupuje grad Sarajevo za potrebe svog gradskog preduzeća su koštali oko 2,9 miliona evra (oko 342 miliona dinara po tramvaju), a nabavljaju kvalitetna vozila renomiranog švajcarskog proizvođača šinskih vozila Stadler.

Prema tehničkim specifikacijama, traže se tramvaji slične širine i dužine kao postojeći španski tramvaj CAF koji se nalazi u voznom parku GSP-a, ali je iznenađujuć podatak da je minimalni broj putnika u tramvaju 160, a poređenja radi, CAF Urbos 3 tramvaj ima 242 mesta. Beogradu su potrebni kvalitetni i pouzdani tramvaji velikog kapaciteta, što svakako tramvaji za 160 putnika ne mogu biti", zaključio je Nikola Jovanović, direktor CLS.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati