Beograd

[ Izvor: Mediji ]

11. 04. 2024. 12:54 5

Beograd na vodi se širi na ove opštine (FOTO)

Beograd na vodi širi se na dodatnih 327 hektara i "prelazi Savu" - prema upravo objavljenoj Odluci o promeni Prostornog plana, proširiće se na Novi Beograd i Čukaricu, a obuhvatiće i dodatne parcele na području Savskog venca i Starog grada.

Pristupa se izradi izmena i dopuna Prostornog plana područja posebne namene uređenja dela priobalja grada Beograda - područje priobalja reke Save za projekat "Beograd na vodi", objavljeno je u Službenom glasniku.

- Okvirna granica izmena i dopuna Prostornog plana obuhvata delove područja grada Beograda, odnosno delove katastarskih opština: Savski venac, Stari grad, Novi Beograd i Čukarica, površine od oko 327 hektara - navodi se u Odluci Vlade Srbije.

Beograd na vodi će se tako proširiti na teritoriji katastarske opštine Savski venac, u zoni Brankovog mosta, zatim u zoni uz Karađorđevu ulicu, potom u zoni Savskog trga kao i u zoni između Savskog trga i Drinske ulice.

Nove parcele koje će biti "pod Beogradom na vodi" nalaze se i u zoni Mostarske petlje do obale reke Save kod Starog železničkog mosta; i u zoni Savskog priobalja.

- Na teritoriji Novi Beograd obuhvata sledeće delove kat. parc. br. 6628/1, 6628/2, 5390, 6631/1, 2390 i 2387. Na teritoriji Stari grad, obuhvata sledeće delove kat. parc. br. 22/6, 2007 i 69/1 - stoji u Odluci.

Ubedljivo najveći broj parcela koje će biti pod Beogradom na vodi nalazi se na teritoriji Čukarica.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati