Beograd

[ Izvor: N1 ]

09. 04. 2024. 14:46 18

Zapalio se autobus u Beogradu: Novi incident "Banbusa" (VIDEO)

Na stanici gradskog prevoza u Bulevaru oslobođenja, odmah posle Trga Slavija u Beogradu u 13.40 zapalio se autobus gradskog prevoza privatnog prevoznika Banbus.

Putnici su u tom trenutku još bili u vozilu, ali su ga ubrzo napustili. Vozač autobusa ostao je da dežura do dolaska interventne ekipe.

Na toj stanici staju autobusi 33,48, 78, 36, piše N1.

Ovo nije prvi problem sa autobusima privatnog prevoznika Banbus. Naime, 18. marta ove godine, sa jednog njihovog autobusa broj 78 otpao je točak isto u Bulevaru oslobođenja, kod Karađorđevog parka, i usmrtio jednu ženu.

Radi se, inače, o kompaniji već poznatoj po propustima. Kako su ranije pisali beogradski mediji, upravo je vozilo „Banbusa“ učestvovalo u nesreći u kojoj je pre pet godina teško povređena voditeljka Dea Đurđević. I 2012. godine vozilo ovog prevoznika se prevrnulo kod Petrovca na Mlavi, kada je povređeno više od 20 putnika, piše N1.

Iste godine, osnivač ovog obrenovačkog preduzeća Branislav Kovačević, u medijima je pominjan da je davao mito funkcionerima SNS-a i SPS-a.

Prepolovljeni, zapaljeni, čak i ugljenisani autobusi gradskog prevoza prizori su koje smo poslednjih meseci često viđali.

Autobus na liniji 511 koji saobraća od Sremčice do Beograda na vodi nekoliko puta se zapalio poslednjih meseci, jednom su mu čak otpala i vrata, zbog čega su ga prozvali „ukletim“. Žitelji Sremčice organizovali su više blokada na uglu Dvoržakove i Beogradske ulice, u znak protesta zbog nebezbednih uslova za prevoz putnika na toj liniji.

Krajem oktobra prošle godine zapalio se i autobus na Brankovom mostu, na liniji 704, a vatra je progutala skoro celo vozilo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 18

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati